Omtalade Björkhaga stugby & camping – så här ser det ut.

Björkhaga stugby & camping är mest känd för att Pigge Werkelin fick köpa marken av Gotlands kommun för 2 miljoner trots att kommunens värderingsman kom fram till att marken var värd 6 miljoner. Sedan dess har debatten raset på lokaltidningarnas insändarsidor och på dess diskussionforum på nätet. Försvararna av den märkliga affären har menat att just Werkelin är garant för att Björkhaga kommer att bli en exemplarisk anläggning. Men som synes av bild ett så är inte Björkhagas strand bättre skött, när det gäller att hålla efter stinkande släke, än vad kommunens badstränder är. Men om man gillar asfalt så trivs man säkerligen förträffligt på Björkhaga. Där finns gott av den varan. Däremot fanns det idag inte gott om maträtter på menyn eftersom restaurangen var stängd. Jag hade tänkt ta mig en titt på menyn för att se om det stämmer som insändarskribenter skrivit att Björkhaga bara är för det med feta plånböcker. Hade det ryktet varit falskt hade jag även ätit en bit eftersom jag var ganska hungrig vid mitt besök.

Pigger Werkelin var först ute med att berätta för politikerna att det behöver byggas pooler på Gotland eftersom stränderna är kantade av kletig och stinkande släke (ruttnande sjögräs). Werkelin föreslog själv att bidrag skulle utgå för byggandet och tas ur den pott kommunen fick av staten som kompensation för nedläggningen av P18. Sedan dess har tre campingar byggt pooler för egna pengar. Dock har inte Werkelin byggt någon pool på sina anläggningar. Istället tycks Werkelin haft god insyn i den politiska processen och avvaktat en handläggning som syftat till att ge kommunalt bidrag med 800.000 kronor styck till tre pooler på ön. De som inte pratat pool utan byggt pool kommer nu inte ifråga för kommunalt poolbidrag. Däremot är vi många som spekulerar i hur många av de tre poolbidragen á 800.000 som ska gå till Werkelin.

Jag tippar på två. Frågan är så infekterad på ön att även om kommunens politiker och tjänstemän är helt skrupellösa så tror jag inte de vågar ge Werkelin alla tre poolbidragen. Folk skulle explodera i vredesmod. De vill självklart ge Werkelin så mycket de bara kan och vågar och då blir det inte bara ett poolbidrag till Werkelin utan det blir två.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant

2 tankar på “Omtalade Björkhaga stugby & camping – så här ser det ut.”

Lämna en kommentar