2 tankar på “Dagens bild: Burgsvik – nedskräpning på stränderna”

  1. Quite a heap, I believe! När jag på 70-talet var verksam inom handelsflottan kastade vi massor av skräp ”på utsidan”. Och det som kommer från kusterna runt Östersjön lär ju också vara ansenliga mängder.

    Svara
  2. Det har väl blivit lite skärpning bland sjöfolket sedan 70-talet. Nu talas det i alla fall om saken även om kanske inte alla rederier och sjömän är så noga. Men jag hittar fortfarande målarpenslar, skor med målarfärgsfläckar och mycket sådan där plastfilm som de har för att skydda träpaket på stränderna. För att inte tala om glödlampor, och då i störst omfattning strax efter jul när många fartyg är utsmyckade med lampor från för till akter. Fast de nämnda sakerna kanske har kastats överbord av vinden och inte avsiktligt. Överlägset mest förekommande skräp är läskflaskor av plast som antagligen inte härstammar från handelsflottan.

    Svara

Lämna en kommentar