Kollektivtrafik – Tidtabellen II

Till Hoburgen kan man åka buss. Det går en daglig tur dit och en hem. Förra året tyckte jag att det var snålt tilltaget med den tid man hade till förfogande för att bese Hobugen mellan bussarna dit och hem. Då var det ynka två timmar. Det var med andra ord inte mycket mening med att åka till Hobugen för att försöka hinna äta på Majstregården, eller ha picknick, och ta en promenad i området. I år har de kollektivtrafikansvariga inom Gotlands kommun beslutat att det bara ska vara en timme och fyrtio minuter mellan ankomst och avgång. Att bese Hoburgen anser uppenbarligen inte kommunen vara något för de som inte har råd att ta sig dit i bil.
Hoburgstrafiken är inte den enda försämringen av Gotland kollektivtrafik. I framtiden lär troligen kommunpolitikernas beslut tvinga även mig att skaffa bil. Och lite mer utsläpp tror jag bara är bra för Gotland. Då blir det mer övergödning av Östersjön. Mer släke längs stränderna. Och därmed hindras, förhoppningsvis, den turistexplosion och exploatering politiker och turistprofitörer drömmer om.

1 tanke på “Kollektivtrafik – Tidtabellen II”

  1. Kollektivtrafiken på Gotland tycks urarta till ett enda stort skämt! Ja, uppenbarligen är syftet att tvinga alla bofasta på ön att skaffa egna bilar. Så här kan det ju bara inte få fortgå! Här krävs uppenbarligen granskande ögon för att få stopp på vansinnet! Känner du någon Argus, Magnus? 😉

    Svara

Lämna en kommentar