Massflytt från Gotland


Alfa pissar på Gotland.

Den gotländska maktalliansen bestående av kommunpolitiker, turistprofitörer och media brukar tala om vad som är bra för Gotland. Officiellt har Gotland 57000 kommunmedborgare men ska man gå efter vilka som gynnas av den gotländska maktalliansen så är det högst något hundratal som ingår i begreppet Gotland.

Den styrande politiska alliansen ser turism och jordbruk som Gotlands framtid. Jag har inte märkt att vare sig turistprofitörerna eller media haft avvikande åsikter på den punkten.

Turism och jordbruk är säsongsberoende. Turism har en säsong som är så kort som 3 månader. På den korta tiden hinner turistprofitörerna skinna turisterna så grundligt att de kan leva gott ända fram tills nästa säsong. Däremot ger turism inte inkomster som räcker året runt för de som arbetar inom turistnäringen. Dessa kommer med de nya a-kassereglerna att tvingas flytta från Gotland för att söka sig en framtid någon annan stans. Därmed inser man enkelt att det Gotland som den gotländska maktalliansen vill gynna består av ytterst få personer. De som kan livnära sig på turism och jordbruk är en ytterst liten del av de nuvarande 57000 kommuninvånarna. Den stora massan lämnas helt i sticket av den gotländska maktalliansen vilket kommer att leda till en massflytt från ön.

I fredagens GT var det en insändare som frågade om livet skulle vara ett evigt arbetsläger. Insändarskribenten hade varit på AF och fått veta att nu gällde det att söka arbete i hela landet och att flytta dit jobben fanns. Och att lämna Gotland är vad allt fler gotlänningar kommer att tvingas göra eftersom den gotländska maktalliansen inte bryr sig om att satsa på åretruntarbeten utan endast tar hänsyn till turistprofitörernas egna kortsiktiga intressen och skiter fullständigt i alla andra.

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar