Dagens Bild: Burgsvik – hamnliv

Under sommaren är det en otrolig massa människor som befinner sig vid hamnen. Jag förstår inte det. Jag hade en mycket större upplevelse vid hamnen i vintras när stormen Per drog förbi. Hamnen låg helt svart sent på kvällen till följd av strömavbrott. Vinden slet plåtar från taken och tjöt i trädkronorna. Vågorna rasade över kajen och blötte ner mig ändå upp till midjan och höll på att spola ner Alfa i havet när jag och Alfa tog en promenad på kajen i stället för att sitta i en kolsvart lägenhet och vänta på ljuset. Då skulle ni varit där och fått en naturupplevelse som överträffar det mesta man kan uppleva på Gotland under sommaren. Sommaren är bara en trist transportsträcka till den underbart vackra hösten då naturen återhämtar sig från sommarens hetta och torka, tysta rofyllda vintern då landskapet byter skepnad från dag till dag om det är snö och den ständigt föränderliga våren då växterna avlöser varandra.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar