Sveriges mest olämpliga och intelligensbefriade beslutsfattare

Naturvårdsverket tycker inte att det är förenligt med strandskyddet att göra om ett förråd till gäststuga, så som ägaren önskade rapporterar Hela Gotland idag. Naturvårdsverket skriver också att ”man i sitt dagliga arbete kan se en tydligt trend i en så kallad smygande privatisering av landets strandområden. Naturvårdsverket anser att i områden med stort tryck på stränderna skall mycket stor restrektivitet vid dispenshantering gälla”.

Tänk om politiker och tjänstemän inom Gotlands kommun vore av samma åsikt. Då kunde Gotland få fortsätta vara en ö där stränderna är allmänna strövområden. Men när korrupta kommunens politikers och tjänstemäns älskling nummer ono vill anlägga en pool på strandskyddad mark så fanns det tydligen starkt vägande skäl för att bevilja bygglov. Skälet är att det är just älsklingen Pigge Werkelin som för egen vinning vill exploatera stränderna. Det är ett skäl som överväger alla andras intressen här på Gotland, även om idiotins mästare Lars Thomsson (c) påstår att skälet inte är Pigge utan att: ”Det är fullt klart att det behövs pooler”.
Att vänsteroppositionen röstade nej beror enbart på att de sitter i opposition och deras röster inte betyder något i praktiken. De andra kommer ändå att se till att Pigge får som han vill. Hade vänstern varit i majoritet hade de garanterat lagt sina röster på Pigge.

På Gotland finns det en samling idioter (och nu talar jag om politiker så klart) som på fullt allvar tror att våra besökare inte ser långa böljande sandstränder, för sin inre blick när de funderar på att resa till Gotland under sommaren, utan ser pooler. Idioterna tror att pooler ska kunna ersätta Sudersand, Tofta med flera playor.

Jag har inget emot pooler så länge de byggs med måtta. Inte byggs på stränder, som på Gotland. Eller byggs med skattemedel, som på Gotland.
Burgsviks camping har en supersnygg poolanläggning. Den ligger inte på strandskyddat område eller mark med allmänintresse. Och den är inte finansierad med skattemedel. Men jag tror inte den drar mer besökare till campingen. Däremot tror jag att det ger goodwill att kunna erbjuda sina campinggäster bad i en så elegant pool. Det kan ge ringar på vattnet för enskilda campingar men att som kommun satsa pengar på pooler och bevilja bygglov på stränder är så jävla korkat att jag, med detta och andra idiotier som grund, nominerar Gotlands politiker till Sveriges mest olämpliga och intelligensbefriade beslutsfattare.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,
Intressant

6 tankar på “Sveriges mest olämpliga och intelligensbefriade beslutsfattare”

 1. Jo du, så går det till minsann. Innan jag flyttade från Oskarshamn, där jag är uppväxt, var jag inte så intresserad av politik. Men när jag hälsar på mor brukar jag läsa lokaltidningarna och se vad som sker i stan. Så lite koll på Oskarshamns politik har jag. Och under mina nästan 20 år i Stockholm tog jag verkligen del av politiken och tyckte väl inte allt var så smart. Men under ett och ett halvt år på Gotland har jag verkligen blivit förvånad över den gotländska kommunalpolitiken. Jag tro inte det finns en plats på jorden där så dumma beslut fattas som på Gotland. Jag tycker det är för djävligt. Och enda chansen att få till stånd en förändring är antagligen att sprida sanningen om gotlands kommunalpolitik långt utanför ön i förhoppning att idioterna här får skämmas så de skärper sig, eller blir utbytta mot lämpligare personer. Tills så sker ska jag ligga i som en rem för att sätta Gotland på kartan.

  Svara
 2. Kan du inte ge några fler exempel på hur dumma politikerna är på Gotland? Själv är jag bara på Fårö några ynka veckor per år men försöker läsa Hela Gotland ibland. har reagerat på försälningen av Björkhaga där priset sattes under värderingsbeloppet. Gotlands kommun tycks också vara ensam om att inte ta in anbud vid försälningar..
  Fina bilder annars från en underbar ö.

  Svara
 3. Annabelle, jag går framåt i slowmotion, och min enda drivkraft är min ilska, så det blir nya exempel när den rätta andan faller på. Något som jag håller på lite sakta att forska i är hur det gick till När Pigge Werkelin fick köpa Björkhaga camping för 2 miljoner trots att kommunens värderingsman värderat den till 6 miljoner. De mark och fastighetsärednen som kommunstyrelsen hade uppe på samma möte som beslutade om Björkhage hade passerat genom Tekniska nämnden. Dock inte Björkhaga.
  Hade KS så jävla bråttom med Pigges ärende eller finns det annan orsak till att Tekniska nämnden inte hade det ärendet uppe? Och vad står i värderingsmannens värdering? Nästa gång jag åker in till Visby ska jag begära ut handlingarna för att skapa mig en egen bild. Sedan blir det rapport här.

  Sen måste jag få energi till att skriva om min hyresvärd kommunala GotlandsHem. Eftersom jag bott hos en hyresvärd som i tidningen Stockholms City fick rubriken “Den ökände skandalvärden” och sen flyttade hit och trodde det skulle bli bättre, men det blev sämre, så förstår du säkert att det finns mycket att skriva. Bland annat har GotlandsHem bytt ut utkänta energibesparande (”Minskar elvärmeförbrukningen med ca 30% – 50%” enligt Gotlands kommun) värmepumpar mot direktverkande el. Det säger lite om “ekokommunen” Gotland… Läs här!

  Svara

Lämna en kommentar