Tre timmars resa för att avsluta ett Nordea konto

För att avsluta mitt Nordea personkonto var jag idag i Visby. Dit är 75 kilometer enkel väg. Med buss tar det omkring en och en halv timme beroende på vilken linje man åker och hur många av- och på-stigningar som ska klaras av under resan.

Jag hade i min enfald trott att det skulle vara möjligt att skicka ett brev till Nordea och på det viset avsluta kontot. Men på min förfrågan till Nordeas kundtjänst, ”till vilken adress jag skulle sända uppsägningen”, fick jag till svar att jag måste besöka ett bankkontor. Och som alla vet har bankkontoren reducerats rejält de senaste decennierna för att bankerna ska kunna öka sina vinster och slå nya vinstrekord. Mitt närmsta Nordea-kontor finns i Visby och jag tror det är Gotlands enda.

Väl där passade jag på att fråga varför det går bra att öppna konton via webben men inte avsluta med samma bekväma teknik. ”Därför att vi behöver en underskrift”, blev svaret. Och visst, jag skrev under en förtryckt blankett där på kontoret. Men varför skulle inte Nordea kunna skicka mig en blankett för underskrift? Så har jag avslutat många andra förbindelser som krävt underskrift. Är det så ruttet att Nordea vill göra det så besvärligt som bara är möjligt för sina kunder att avsluta sina konton? Troligen är det så.

Andra bloggar om: , , ,
Intressant

2 tankar på “Tre timmars resa för att avsluta ett Nordea konto”

  1. Ja, troligen. Men du fick i a f en bra bild (eller flera?) som plåster på såren. Det där ”Tack?” som någon klottrat på tidtabellen är väl en ironisk kommentar till turtätheten antar jag. Eller turglesheten, skulle det kanske heta? 😉

    Svara
  2. Sam, bilden togs inte igår så den blev inget plåster på såren. Men jag såg en elefant igår. Den kom och gick på stigen utanför muren som syns på bilden. Det var en riktig kick. Hade jag inte varit så hämmad hade jag gått efter elefanten och verkligen studerat den. Nu möttes vi på cirka fem meters håll och jag hann få en snabb skymt av dess ögon. Jag skulle ha velat se mer av elefantens själ. Sen kollade jag in den gigantiska kroppen vars ben rörs sig så förvånansvärt mjukt. Fy tusan vilket häftigt djur.

    Svara

Lämna en kommentar