Gotlandbilden – Bloggen har flyttat

 

Det är jobbigt att flytta. Men det är också spännande. (I ordets rätta betydelse inte det nyspråkliga töntiga ”spännande” som används om allt som en klyscha.)

Mitt webbhotell Surftown fördubblade nyligen sina priser. För oss äldre kunder får vi del av alla förbättringar utan att behöva betala extra ända fram till våra avtal löper ut. För min del innebär det 21 april nästa år.
Så nu har Gotlandsbilden – Bloggen fått en egen databas och en egen subdomän. I framtiden finns alltså Gotlandsbilden – Bloggen under adressen http://www.blogg.gotlandsbilden.se Så spara den adressen i dina bokmärken/favoriter.

Det spännade i denna flytt var att jag tänkte flytta bloggens filer från en mapp till en annan på webbhotellet och räddhågset fortsätta använda den tidigare databasen. Det strulade och helt plötsligt funkade det inte vare sig på den nya eller gamla mappen. Skulle allt jag skrivit ha försvunnit i cyberrymden?
Jag fick till sist ordning på den gamla sidan och lyckades göra en kopia av den databasen som jag sedan importerade till den nya databasen. Vilken himla tur!
Och nu ser det ut som det brukar på Gotlandsbilden – Bloggen.

Jag har placerat min blogg i
Burgsvik
på bloggkartan.se

Andra bloggar om: ,

Lämna en kommentar