Dagens Bild: Burgsvik – Oj, vart tog de vägen?

Idag låg det bara en båt i gästhamnen. Nu är sommarlovet slut. Så även det sista av turismens eftersäsong. Var finner vi nu den levande landsbyggd politikerna talar om och som de låter motivera all möjlig hänsynslös exploatering av både människor och miljö? Nu är det neddragna gardiner och förbommade fönsterluckor. Är det så att politikerna år efter år, efter år efter år, blir lika förvånade när turisterna och sommargästerna åkt hem?

Alla de nybyggda hus de beviljat bygglov för, med byggherrens löfte om permanentboende, står öde. Med sin livlöshet bara förstärker de ödsligheten. Men politikerna lär bevilja nya bygglov på natursköna och oförstörda platser bara bygglovsansökan innehåller det för politikerna magiska ordet permanentboende. Så byggs ännu fler hus som bebos ett par månader om året, i bästa fall, på platser som före exploateringen var underskön. Så förstörs en underbar ö av giriga exploatörer med falska löften och politikerns oförmåga att se verkligheten.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar