Dagens Bild: Burgsvik – Guldkaggen

Precis när solen började fräsa i vattenytan gick jag förbi Guldkaggen och slogs av tanken: ”När öppnar Guldkaggen?” Fastighetsbolaget ALM Equity i Sollentuna köpte Guldkaggen förra hösten och enligt vd Joakim Alm ska företaget genom Guldkaggen sätta Burgsvik på kartan. – Fast på alla kartor jag sett så finns Burgsvik redan med. – Men jag tycker ändå det är ett ytterst märkligt sätt att sätta Burgsvik på kartan genom att hålla värdshuset stängt över sommaren och låta ogräset växa sig högt bland borden av staplade slipstenar. Men vad vet jag om kartframställning. I vilket fall som helst blev inte de nya ägarna till Guldkaggen det lyft för Burgsvik som Gotlands Allehandas ledarskribent Mats Pettersson så sent tionde maj i år utropar under rubriken ”Hotellsatsning lyft för Burgsvik” och som berättar att ”Hotellverksamhet, totalrenovering och en helt ny restaurang. Nu är planerna för Guldkaggen i Burgsvik klara.” När hela sommaren gått utan någon som helst aktivitet av något slag i eller ikring Guldkaggen så finns det som alltid skäl att hylla det kritiska tänkandet och pessimismen och inte ropa ”hej” förrän man är över ån. Dessutom är inte en verksamhet som bara håller öppet 3 månader om året något lyft vare sig för Burgsvik eller någon annan ort. Leve realismen!

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – Guldkaggen”

 1. Jag håller så med dig! Vi borde ha haft kvar guldkaggen och inte låtit några idioter som vill ha storstadsplaner köpa det.
  Vi borde ha slagits mer för att kunna ha kvar det. Tyvärr var det massa omständigheter som gjorde det omöjligt, vi hade bara valet att sälja. men vi gjorde det bättre.. Eller vad säger ni bviksbor om förra sommaren? 🙂

  Hoppas hoppas hoppas Alm tar tag i det här och fortsätter på farmors (Barbros) linje..

  Svara
 2. Visst var det bättre förra sommaren då det var öppet. Tyvärr är jag en fattig jäkel annars hade jag suttit på Guldkaggen varenda kväll och druckit öl och sett solen gå ner i havet. Mer perfekt läge är svårt att hitta. Fast perfekt läge för att tjäna pengar kanske det inte är eftersom Burgsvik ligger lite avsides och inte har så där väldigt mycket besökare som vill äta och dricka på krog.

  Svara
 3. Det kändes som om huvudet exploderade när jag förstod att vackra och älskade gamla ”kaggen” står tom och tyst. Det bästa minnen jag har kommer från Burgsvik och ”kaggen”. Hur många gånger sprang man inte uppför trappen för att servera kaffe till bussgäster. Väntade på att Eva skulle sluta jobba så vi kunde bada eller åka ned till oss i Västergårde. Bilden får mig att minnas när det hyrdes ut surfingbrädor som man gärna drog iväg på i solnedgången. Jag minns Barbro som en otroligt viljestark och härlig person, och hon skulle inte ha tyckt om att Guldkaggen bara stod där… Vill passa på att skicka en hälsning till Sofia (ovan inlägg) att vem som än i framtiden kommer att äga ”kaggen” så är det ändå alltid Barbro och hennes familj som gjorde det ”omöjliga möjligt”.

  Svara
 4. Hej Jonas och Towe! Oh vad kul att höra av er! Jodå Caroline mår så bra som en 23 årig tjej kan göra. Hennes syster Victoria 20 mår finfint! Massor med glada kramar till er hela högen och det vore kul att få kontakt med Eva!,

  (Jag vill ju inte att det ska bli allt för mycket spam i Pias brevlåda därför ändrade jag namnet lite för att om möjligt minska den risken. Ni som vill skriva till Pia fattar väl att (snabel-a) ska bytas mot ett @.
  Magnus adm.)

  Svara

Lämna en kommentar