Dagen bild: Burgsvik – den enes död den andres bröd

Jag såg en havsörn eller kungsörn lyfta från marken, omkring femtio meter ifrån mig, följd av en flock kråkor och blev nyfiken. Vad kalasar de på?

Sedan började jag filosofera om utanförskap. Ur moderaternas perspektiv innebär utanförskap att de inte har människor i fållan så att någon annan kan profitera på dem. Kalven på bilden befinner sig i fållan men har bildligt talat hamnat i utanförskap eftersom dess ägare har gått miste om en framtida inkomst.

Många blir säkert illa berörda av den döda kalven just för att det är en söt kalv. Hade bilden föreställt en död arab hade empatin inte haft lika stor möjlighet att göra sig hörd. Araber dödas ju i massor för att de ska få demokrati och frihet. Och det är ju bra. 😐 Kalvar dödas också i massor för att vi tycker kött är gott. Då får man fan inte vara en blödig dubbelmoralist och tycka synd om en kalv bara för att man inte själv får nöjet att äta dess kött. Även örnar och kråkor behöver mat i magen för att leva.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

16 tankar på “Dagen bild: Burgsvik – den enes död den andres bröd”

 1. Visst behöver de det, Magnus! Och så länge jag själv konsumerar kött, så anlägger jag inga som helst dubbelmoralistiska aspekter på fenomenet köttätande. Men förmodligen har du rätt i din förmodan att bilden kommer att göra en del illa berörda.
  Ha det!

  Svara
 2. Sanna ord må ja säga ^^ det var länge sedan jag hört (eller sett så ÄCKLIGA bilder xD) några kloka ord från internet. Den kommer självfallet komma in hos alla som googlar på död xD
  Rasistiska åsikter och fördommar mot araber, FUCK IT… araber är också människor sådeså (till alla er som trodde ngt annat)

  Svara
 3. Bra tänkt Josefin. Det är en tanke som många vegetarianer och rabiata djurrättsaktivister inte tänker på. Själv är jag mycket medveten om saken och anser att djuren ska ha ett så bra liv de kan så länge de lever. Att gå ute anser jag är ett bra djurliv. Med min text vill jag provocera fram eftertanke. Och det har jag lyckats med. 😉

  Svara
 4. ååhh, stakkars liten han som va så söt! nu är han ju bara ful å äkklig :S
  Han spottade säkert på farbror örn.

  Svara
 5. Stackars kalv…den borde ha fått bättre skydd.=( Alla kalvar har rätt att leva o växa upp o ha det bra med sina föräldrar m m.

  Svara

Lämna en kommentar