Öppet brev till Fredrik Reinfeldt – Kan varenda skattekrona ifrågasättas?

Igår vid presskonferensen angående försvarsministerns avgång påtalade du att ”varenda skattekrona kan ifrågasättas när det gäller ändamål och effektivitet”. Du ägnade dig åt ämnet länge och väl och uttryckte dig med stor emfas. Jag fick intrycket att du menade allvar. Så nu undrar jag:

1. Har du ifrågasatt riksdagsledamöterna samt statsrådens pensioner och inkomstgaranti?

2. Är det effektivt och ändamålsenligt att låta fullt friska före detta politiker helt kravlöst gå utan arbete och lyfta pensioner och inkomstgarantier på belopp betydligt högre än vad som de flesta människor i Sverige har i lön?

3. Är orsaken till att dessa före detta politiker får leva på bidrag att:
a. De är så inkompetenta att ingen i samhället har någon nytta av dem?
b. De är arbetsskygga?
c. Det finns annat hinder för dem att kunna bli självförsörjande?

Andra bloggar om: , , ,
Intressant

Lämna en kommentar