Min gotländska resa – Lansa och Norra gattet

Äntligen har min resa, här på bloggen, kommit till Fårö. I sydvästra hörnet av Fårö ligger Lansa (där de två översta bilderna är hämtade) och Norra gattet (där de två nedre bilderna är tagna).

Norra gattet är den smalaste delen av Fårösund. Under andra världskriget låg ett ubåtsnät utlagt tvärs över sundet. Det tre betongklumparna i förgrunden och dess dito till vänster på andra sidan sundet var fästpunkter för nätet.

Andra bloggar om: , , , ,

3 tankar på “Min gotländska resa – Lansa och Norra gattet”

  1. Jodå, jag kom till Fårö. Tyvärr tar det, för mig, längre tid att avverka Fårö på min blog än i verkligheten. Men jag kan berätta att nästa mål är högbryggan som jag tyckte var en riktig … höjdare. Kommer inom kort i en webbläsare nära dig.

    Svara
  2. Wow. Riktigt fina bilder! Jag var själv på Gotland sommaren för två år sedan med min fru och hennes släkt. Resan var helt klart över mina förväntningar. Att vandra i Visby, åka och se Fårö och alla fina stränder söder om Visby var ju helt fantastiskt. Det måste verkligen rekommendera.

    Svara

Lämna en kommentar