Polisvåld

**Nedan är en text jag skrev ämnad för Polistidningen efter polisens brutala framfart under EU toppmötet i Göteborg år2000. Givetvis blev den inte publicerad.**

Poliser, medlemmar i polisförbundet. Ni fick slåss i Göteborg och statsministern tackar er och sänder rosor. Vad kan man mer begära som maktens marionetter. Ni lyckades förstöra de politiska manifestationer som de olika EU kritiska organisationerna tänkt anordna. Ni lyckades förhindra en EU kritisk opinionsbildning. Och ni säger att ni gjorde det i demokratins namn.

Jag förstår att det inom era led inte finns mycket till övers för vänsteranhängare, men att ni skulle gå så långt som att förhindra deras rätt att demonstera är väl magstark för en demokrat som mig.

Ni fick mig att tänka på följande, som en mexikansk zapatistmedlem sagt efter att polisen skövlat byar och slagit oskyldiga civila:

”Bjud hit de där poliserna. Säg till dem att om de verkligen är män så ska de komma hit och slåss mot oss.Så får vi väl se om det är detsamma att slå oskyldiga och fredliga människor som att slåss mot oss. Säg till dem, skriv, att vi ska lära dem att respektera de ödmjuka människorna”

För att ge sig på sittande femtonåriga flickor med batonger och sparkar krävs speciella människor. Fega människor med förakt för oliktänkande och utan empati.

Jag föraktar er poliser som slog och er poliser som inte vittnar mot de som slog.

Vuxna människor med sköldar, batonger och pistoler som provocerar fram bråk mot obeväpnade ideellt tänkande och politiskt engagerade medborgare. Kom inte och säg att det var demokratin och yttrandefriheten ni försvarade. Det tycks ni inte veta vad det är, i varje fall inte respektera. Och som sagt jag respekterar inte er, fega våldsverkare och kårlakejer som inte vågar vittna om de övergrepp som kollegerna begått.

Er förbundsordförande kräver förbud mot maskerade demonstranter samtidig som han motsäger sig numrering av era hjälmar. Vågar ni inte ta ansvar för era övergrepp eftersom ni inte vill kunna identifieras?

Uppenbart lider ni avsaknad på kurrage eftersom ni ständigt inom kåren förnekar allt som läggs er till last. Hur ska då medborgarna kunna känna förtroende för en sån sammanslutning ansvarslösa rötägg?

Jag hoppas att ni kommer att möta så mycket våld i framtiden att ni inte kommer att våga visa er ute. Det är vad ni ber om och vad ni förtjänar, era fega lakejer.

Lämna en kommentar