Dagens Bild: Hemse -stortorgdag

hemse_torgdag.jpg

Idag har det varit Hemse stortorgdag. Det är en tradition som återkommer första onsdagen i oktober sedan massor av decennier. Enligt polisens uppskattning brukar det dra till sig cirka 20.000 (tjugo tusen) besökare. Det innebär att mer än var tredje gotlänning besöker Hemse på stortorgsdagen. Jag är imponerad. Lika imponerad som jag blev förra sommaren när jag av en slump, mellan två bussar, råkade hamna mitt i Hemsedagen som säkert är lika välbesökt. Men då är det ju ända sommar och semester för många och inte lika förvånande att det kan dra så mycket folk.

Om jag brände några pengar? Inte mycket. Alfa och jag kostade på oss varsin äkta Chilensk chorizo med bröd á 35 kronor. Jag antar att det var naturtarm eftersom det var jäkligt segt. Köttet var jättegott med stark kryddning. Sedan dess har jag rapat vitlök.

Annars fanns det samma samma grejor, att slösa pengar på, här som på alla andra marknader och med en del lokala inslag. Men jag tror faktiskt att det som säljer mest är mat i olika former. Man ser massor av männsikor som äter.

Andra bloggar om: , , ,

3 tankar på “Dagens Bild: Hemse -stortorgdag”

  1. Ja, nu fick jag ju ingen skjuts in, så vi sågs inte den där dagen, tyvärr. Men i början av min gotländska vistelse var jag runt en del på diverse marknader och ställde snabbhoroskop. Jag gjorde precis samma erfarenhet som du; det som verkar gå bäst är mat i olika former! 😀

    Svara

Lämna en kommentar