Vår sköna nya värld baseras på dubbelmoral

Jag tycker de som klankar på lågbidragstagare är jävligt fega. Eller så är de bara hycklande dubbelmoralister. Varför riktar de inte sina fördömmanden uppåt i samhällsheirarkin istället för att se ner på de som redan är ringaktade?

Kolla in de före detta politiker som lever på helt kravlös inkomstgaranti år efter år. De har ett icke ifrågasatt bidrag som är på en nivå som vanliga arbetslösa eller sjukskrivna bara kan drömma om.

Eller se på de som lever på inkomst av kapital. Inte fan kräver de som gnäller på bidragstagare att dessa drönare ska arbeta. Dom får utan gnäll leva på andras arbete. För det är ju faktiskt så, fast alla inte inte fattar det, att om någon ska leva på kapital måste någon annan betala. Någon måste arbeta ihop förräntningen eller börsuppgången som kapitalägaren lever på.

Det finns massor av drönare i samhället som verkligen lever gott. Men dessa goddagspiltar väljer de som gnäller på bidragstagare att blunda för. De slickar uppåt och sparkar neråt. Det tycker jag är djävligt dåligt stil. Men det är så symptomatiskt för vår sköna nya värld och dess makthavares ideologi som helt baseras på dubbelmoral. Där sjuka ska tvingas ut i arbetslivet och fullt friska får livslångt och kravlöst bidrag. Bidrag på lyxnivå långt över vad de tvångskommenderade sjuka får i lön för sitt förtärande arbete.

Kom inte och påstå att vi lever i en demokrati.

Lämna en kommentar