Dagens Bild: Burgsvik – fågelsträck

fagelstrack.jpg

Nu drar de vitkindade gässen förbi i tusental när de flyttar från sommarens upphållsorter i Sibirien mot sina övervintringsplatser vid brittiska öarna och Nordsjökusten. Den ena flocken efter den andra passerar och det är som mest intensivt under några dagar.

Även på nätterna flyttar de. Man hör dem från mörkret i skyn när man är ute och går sent på kvällarna. Många rastar på Storsudrets östkust innan de tar sats och flyger rätt ut över havet i riktning mot sydväst.

På våren är det minst lika fascinerande då man ser sträck efter sträck dyka upp ur intet utanför kusten i sydväst. Men först en kall och snörik vinter…

Andra bloggar om: , , , ,

2 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – fågelsträck”

  1. Vilket flyttgäng! 😀

    Du Magnus, det verkar som om inte länken till Petter och Frida funkar längre! Har du donat med något så att det inte stämmer längre, tro? Och hur går det förresten med digitaliseringen av den nyligen införskaffade vinylaren?
    Ha det!

    Svara

Lämna en kommentar