Dagen Bild(er): Burgsvik – maneter & potatis

alfa_o_maneter.jpg

potatisupptagning.jpg

Idag gick vi förbi två åkrar där det togs upp potatis. Sen fick vi också se hur tusentals maneter låg och torkade bort i vattenbrynet.

Dessutom hittade jag en Kungsörnsfjäder som var nästan en halvmeter lång. Då fattar man hur stora de är.

Bilderna var jag tvungen att publicera i icke kronologisk ordning för att de skulle funka ihop. Alfa står nu där uppe till vänster och tittar på traktorn nere till höger. Bildkomposition och layout är viktiga kunskaper om man ska ha en fotoblogg. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

3 tankar på “Dagen Bild(er): Burgsvik – maneter & potatis”

  1. Sam: Jag drar på rejält med ”nyans-mättnad”. Men försöker att inte överdriva så pass att det skulle slå en gammal hederlig och omåttligt populär, inte minst bland naturfotografer, diafilm som Fuju Velvia. Fast jag kunde inte lägga på lika mycket av gult och rött för då hade Alfa blivit helt onaturlig. Och det hade inte varit acceptabelt.
    Sen har jag studerat gräs och upptäckt att det faktiskt kan vara väldigt djupt grönt i visst ljus. Jag är heller inte riktig säker på om inte vatten kan vara så blått som ovan när himlen speglar sig i det. Däremot är jag nästan säker på att det inte var det vid tillfället då bilden togs. Men va fan, jag är konstnär. 😉

    Sinkadus: Alfa är väldigt nyfiken. Samtidigt är han väldigt harig och därmed vanligtvis försiktig i sitt närmade av nya ting. Han är till exempel rädd för vågor trots att han älskar att bada. Kommer det en liten våg så springer han upp ur vattnet.

    Svara

Lämna en kommentar