Dagens Bild: Burgsvik – miljövårdshund

miljovardshund.jpg

Man kan häpna över hur många plastflaskor det flyter iland på stränderna. Jag uppskattar det till en flaska per meter strand här på sydvästra Gotland. Speciellt mycket skit flöt iland under vinterns långvariga högvatten och den storm som bokstavligen öste upp skräp. Skräp som nu ligger tio femton meter in på land i en sträng tillsammans med uppspolat sjögräs.

Jag har läst någonstans att nedbrytningstiden för en petflaska är 150 år. Det är länge det. Den flaska som flyter iland i år ligger i princip kvar till år 2157 om ingen plockar upp den eller likt Alfa tuggar sönder den till småflisor som förfular/syns mindre och betydligt snabbare bryts ner.

Alfa gillar att tugga pinnar och allt möjligt i plast som han hittar. Förutom flaskor hittar han dunkar, hinkar, fendrar med mera. Att tugga pinnar och plast är, förutom att det är miljövård, bra för tänderna. Det håller dem rena och fria från tandsten. Ett mycket bra alternativ till de kommersiella tandvårdsprodukter för hundar som finns på marknaden.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – miljövårdshund”

  1. Det är förbjudet att skräpa ned utomhus! Detta gäller ute i naturen, på allmän plats och inom bebyggda områden. Det gäller både för dig som bor där och för dig som är på tillfälligt besök. Miljökontoret har som myndighet möjlighet att förelägga den som skräpat ned att städa efter sig. Dessutom lämnas ärendet vidare till polis- eller åklagarmyndighet om det finns misstanke om brott.

    Svara
  2. Ja om man skräpar ner i liten omfattning som kommer fan, i form av myndighetspersoner, och tar dig. Skräpar man ner rejält och dessutom gör det för ekonomisk vinnings skulle ser myndighetspersonerns i mellan fingrarna.
    Det var en äldre man som hällde ut en liter olja på en myrstack i syfte att bli av med dem. För hans gärning intresserade sig åklagare som tillsatte en utredning och sedan fick honom bötfälld i tingsrätt. När tankbåtar rengör sina tankar så massor av sjöfåglar fryser ihjäl bryr ingen åklagare. Det sker ingen utredning och ingen ställs till ansvar.
    Sveriges Rikes Lag, med betoning på rikes.

    Svara

Lämna en kommentar