Dagens Bild: Burgsvik – första snön

forsta_snon.jpg

Idag kom den första snön. En liten föraning kom redan igår men lämnade inga spår. 😉

Nu har termometern krupit ned på nollan och leverantörer och transportörer av el gnuggar händerna.

Skulle det bli en varm vinter, eller om konsumenterna skulle börja spara el, skulle priserna garanterat höjas för att bibehålla leverantörers och transportörers oskäligt höga vinster. Låg elförbrukning leder bara till en ond spiral som slutar med att konsumenterna till sist betalar lika mycket som nu, för nästan ingen el alls. Därför: Spara inte på elen om du har råd att betal för den. Det straffar sig bara i längden. Elbolagen kommer ändå att skinna dig på minst lika mycket.

Min dyra lokala eltransportör GEAB – som tar mer betalt för att transportera en kilowattimme i ledningen än vad jag betalar för kilowattimmen el – behöver hela 13 dagar på sig för att distribuera räkningar ut till kunderna. Fick en räkning den 23:dje oktober som var daterad den 10:nde oktober och som GEAB vill ha betald den 12:te november. Hörde mig för lite och även andra på orten var drabbade av samma långsamhet. Och detta är andra gången i rad som jag drabbas. Tacka vet jag Vattenfall, min elleverantör och GEAB:s majoritetsägare, de har inga problem att få ut sina räkningar i tid. Synd att man är tvingad att ha med fucking GEAB att göra.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar