Dagens Bild(er): Burgsvik – eftermiddag på stranden

vassrugg-med-is.jpg

sno-o-sol-bakom-moln.jpg

alfa-taggbuskar-o-sno.jpg

Gotland är på G att bli en betydande vinterturistort. Landshövdingen har, när det handlat om att utveckla Gotland, sett ishotellet i Jukkasjärvi som en förebild. Och han, Jukkasjärvianen som uppfann ishotellet, har varit här och hållit föredrag inför Gotlands företagare.

Inom kort kanske Gotland blir en tuff konkurrent till Åre med både vinter- och sommarturism. Några höga backar har vi inte men det kan vi säkert få EU-bidrag för att anlägga.

Snö är inga problem. Den kom igår och ligger fortfarande kvar trots att jag, och flera med mig, trodde den skulle töa bort tills idag. Finns det liv finns det hopp…
…backe.

Fast lite realism skadar ju inte. Varför inte skita i korkade turism-ideér och lägga energi på seriösa långsiktiga livgivande åretruntföretag.

Andra bloggar om: , , ,

4 tankar på “Dagens Bild(er): Burgsvik – eftermiddag på stranden”

  1. Vackra vinterbilder i alla fall. Sedan återstår bara att se hur länge snön finns kvar… Kanske säkrast att åka på någon kulle redan nu;-))

    Svara
  2. Vinter är kvar även idag. Vinterturisterna ligger på sina fårskinnsfällar på Mjölhatteträsks is och pimplar Röding och rödvin. När de blir kalla går de ett varv och klubbar några Lakar. När de tröttnat på fiske tar de skotern till Fide och åker nerför backen. Liftarna kör så det ryker om de glödheta virarna. Sedan blir det afterski på Folkeryds. Full rulle med andras ord. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar