Dagens Bild: Burgsvik – vatten

071203-001.jpg

Här skiftar vattenståndet nästan lika snabbt som i Themsen. Sedan igår har det återgått till minst normalläge.

För några veckor sedan såg jag att ytvattnet, trots stiltje, strömmade in. Och vattenståndet steg drygt 10 centimeter under den tid, kanske en halvtimme, som jag studerade fenomenet.

Jag gillar inte högvatten. Då brukar jag bli blöt om fötterna eftersom jag går där jag brukar bland tuvorna och då blir man lätt lite blöt. Detta har gjort att jag vid högvatten känner en stor otrygghet. Kan inte säkerhetspolisen ta sig an problemet? Sätta upp en jävla massa övervakningskameror längs stränderna och angripa det inkommande vattnet i förebyggande syfte? Vattnet kan ju ha som avsikt att skada rikets säkerhet. Då gäller det att stämma i bäcken och avlyssna bruset innan bruset blir en å som väller in över landet. Använd tortyr för att få vattnet att erkänna och ange andra droppar. Tortyr ger dessutom arbetstillfällen åt anställda inom de offentliga instanser och privata företag som sysslar med det. Och det skicka signaler. Signaler om att; ge fan i att försöka förändra den rådande ordningen för då blir du upphängd upp-och-ner i taket och nedsänkt i en vattentunna och slagen och el-chockad och förnedrad. Allt med en huva över huvudet och kedjade händer och fötter. Allt för ditt egen bästa för att inte dina demokratiska rättigheter ska tas ifrån dig.

Det är bra att tacka och bocka de som dödar och torterar i ens namn, vad vore vi utan dem. Fria kanske?  Så tack, tack!

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar