Internet Explorer för Linux

För några dagar sedan snubblade jag över ”IEs4Linux”:http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page. Det är ett skript som installerar och konfigurerar Internet Explorer så det blir möjligt att köra IE på Linux. Och det finns EN anledning till att köra IE på Linux och det är för att se hur webbsidorna man designar ser ut på Bill:s webbläsare. Bill vill helst inte följa ”W3C:s”:http://www.w3.org standard och därför kan sidorna se överraskande olika ut i webbläsare som följer standarden och Bill:s webbläsare som kör sitt eget race.

_Bill:s egensinnighet, med baktanken att få monopol på webbläsarfronten, är ett mycket gott skäl till att välja någon annan webbläsare. Alla andra webbläsare, mig veterligen, följer ”W3C:s”:http://www.w3.org standard. Testa t.ex. ”Firefox”:http://www.mozilla.com som är gratis och fri på alla sätt och vis._

IEs4Linux kräver att du först installerar Cabextract för att kunna packa upp MS typsnitt och Wine som är en windowsemulator för Linuxsystem som körs på PC-datorer.

Det fina i den här kråksången är att det är så enkelt att installera. Jag skulle aldrig ödsla tid på att försöka få IE att fungera om det inte gick av sig självt. När du installerat Cabextract och Wine är det bara att:

bc. wget http://www.tatanka.com.br/ies4linux/downloads/ies4linux-latest.tar.gz
tar zxvf ies4linux-latest.tar.gz
cd ies4linux-*
./ies4linux

Det tar en liten stund för skriptet att tanka ner allt. Du blir också tillfrågad vilken version av IE du vill ha 6, 5.5 eller 5. Det finns även en betaversion av ”IEs4Linux”:http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page som erbjuder IE 7. Den har jag inte testat.

Mer information och installationshjälp för de vanligaste Linux distributionerna finns på ”IEs4Linux hemsida”:http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page

Lämna en kommentar