Dagens Bild: Burgsvik – däck

dack-mot-tall.jpg

Idag har ’Gotlandsbilden – Bloggen’ slagit rekord, tror jag. Det har varit 98 besökare eller pageviews. Jag har inte satt mig in i hur WordPress (bloggprogrammet jag använder här) eget statistikpogram fungerar. Det är stor skillnad mellan 98 besökare och 98 tittar på sidor.

min andra blogg har jag ett statistikprogram som heter Mint. Det kostar visserligen 30 dollar men med det har jag koll på allt. Beskökarens operativsystem, webbläsare, skärmupplösning med mera. Självklart ser jag hur många olika besökare jag haft varje timme, dag, vecka och månad. Dessutom kan jag se hur många enskilda besök varje sida haft. Vill jag veta ännu mer kan jag installera fler plugins. Orsaken till att jag valde Mint, och betalade hellre än att välja en gratis statistiktjänst som Google Analytics, är att Mint installerar jag på samma server som webbsidan/bloggen och besökarna slipper då sitta och vänta på att en annan avlägsen, ofta tungt belastad, server ska svara innan sidorna kan läsas. Sen är det roligare att köra eget.

Jag hoppas att fler ska hitta hit. Inte i första hand för att tillfredställa min narcissims – vilket tycks vara nonsensbloggarnas enda syfte med att ha en blogg – eller för att betrakta mina bilder, utan för att läsa de texter jag skriver om Gotland och gotländsk politik, och ta intryck. Gotland är på väg att bli en stugby som enbart kommer att befolkas på sommaren. För att motverka den utvecklingen måste någon protestera och opinionsbilda. Eftersom ingen annan gör det så får det bli min uppgift. Jag vore glad om vi vore fler och organiserade oss utanför de rådande politiska strukturerna. Just nu håller jag på att, för andra gången, läsa Göran Greiders fantastiska – läs den – bok Fucking Sverige som handlar om livet i Dalarnas glesbygd. Den är mycket lärorik och tankeväckande. När jag läst klart kommer jag att här skriva ner hur Gotland ska överleva som levande landsbyggd, året om. Men redan nu så kan jag berätta att en av förutsättningarna för ett levande Gotland är att centerpartisten Lars Thomsson måste bort som kommunalråd och politiker…

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar