Gotlands bästa djursjukvård korad ;-)

080106-0031.jpg

Alfa är tillbaka efter julen på fastlandet med testiklarna i behåll. Som jag nämnde i en bloggartikel 15 december skulle Alfa ha en testikeltumör. Men att göra enbart en visuell bedömning och utifrån det fastslå testikeltumör visade sig inte så imponerande som jag tyckte då det gjordes. Då var jag mäkta impad av att veterinären så enkelt och med å stor auktoritet kunde fastställa att Alfa hade en testikeltumör enbart genom att titta på testiklarna.

Att den veterinär, vid undersökande djurklinik, som skulle ha opererat Alfa före jul blev magsjuk får vi vara ytterligt tacksamma för. Jag tror inte att det hade blivit någon ytterligare undersökning av den ställda diagnosen före operationen när en av de egna veterinärerna redan ställt diagnos. Det hade inneburit att Alfa blivit kastrerad helt i onödan.

Jag trodde ju det var bråttom att operera testikeltumören så fort som möjligt och ville inte vänta tills den 10 januari, som vi blev erbjudna när operationen före jul blev inställd. Så i stället ordnade jag tid 3 januari vid Läckeby Djursjukhus någon mil norr om Kalmar.

Alfa hade visat sig så pigg under julen att jag börjat fundera på hur tillförlitlig den visuella undersökningen verkligen var. När vi anlände till Läckeby bad jag att de först undersökte Alfa så han verkligen hade en testikeltumör.

Vid Läckeby Djursjukhus arbetade de lite annorlunda. De förlitade sig inte på visuell bedömning utan kände efter. Och när den ena veterinären känt utan att känna någon tumör gick hon till en kollega som också kände. Inte heller kollegan kände vad veterinären på Gotland hade sett.
Efter det gjordes även en ultraljudsundersökning för att bli 100 procent säkra. Då hittades inte heller någon tumör men en liten, liten pyttegrej som skulle kunna vara en obetydlig tumör men lika gärna en helt ofarlig systa. Det fanns därmed inget som helst skäl för att kastrera Alfa.

Vi fick lämna Läckeby Djursjukhus utan operation men inget ont som inte har något gott med sig:
Efter att ha varit hos Gotlands tre största veterinärkliniker kan jag nu kora Läckeby Djursjukhus, utanför Kalmar, till Gotlands bästa läkarstation för djur. 😉 I bedömningen ingår kriterierna Professionalitet, Bemötande, Kompetens, Utrustning och Prisvärdhet.

Andra bloggar om: , , ,
Intressant

Lämna en kommentar