Endast hasch ger mig livsglädje

122284 jointfimpar

När jag bodde i Stockholm lyssnade jag mycket på radiokanalen Vinyl 107 som spelade ”gamla godingar” Av en tillfällighet kom jag att tänka på Vinyl 107 ikväll och gick in på hemsidan och började lyssna via nätet. Efter några välbekanta låtar kände jag att något saknades. Jointarna!

Eftersom jag vanligtvis har depression och/eller ångest – i bästa fall bara som en känsla i bakhuvudet som hindrar mig från att känna lycka – så har hasch varit mitt livs glädje. När jag rökt hasch har jag kunna koppla bort olustkänslorna och leva i nuet. Jag har till och med kunnat känna lycka.

Moralister tycker att kemisk lycka inte räknas. Och det är lätt att säga om man själv inte har problem med depression och/eller ångest. Men för mig är kemisk lycka bättre än ingen lycka alls, och minst lika mentalhygieniskt viktig som andra människors drogfria lycka. Utan stunder av lycka blir inte livet värt att leva. Och jag tycker inte att livet är värt att leva.

I bästa fall tycker jag det är mig likgiltigt om jag lever eller dör. För det mesta önskar jag att jag var död. Men när jag röker hasch blir jag euforisk och levnadsglad. Men hasch är förbjudet så…
Och ja, jag har testat lyckopiller.

Ja, hur tycker de som vill göra det svårt för självmördare? Vad vill de uppnå? Är deras önskan att sådana som jag ska må jävligt dåligt hela satans pisslivet? Njuter de av att plåga mig? Eller fattar de inte hur det är att ha depression och/eller ångest? De jävlarna som styr är uppenbarligen psykopater och utmärkande för dem är stor självömkan och ingen empati.

Politikersvinen kan inte acceptera att man vill slippa leva. Vill man inte leva är man psykotisk enligt deras och psykiatrins definitioner. Och då är man inte beslutsmässig i frågan om liv eller död. Med den definitionen har jag varit psykotisk i över 20 år.

Nu undra du som läser detta hur det kan komma sig att någon som vill ta livet av sig fortfarande lever efter 20 år. Svaret är enkelt. Jag är rädd för smärta. Det är därför jag vill att politikerna ska respektera människors rätt att själva få bestämma över om de vill leva eller inte, och om så önskas bistå med lämpliga läkemedel. Med rätt medicinska preparat kan man få en värdig och smärtfri död.

Jag har gjort några självmordsförsök med felaktiga preparat. Det har inte varit kul alls. Till att börja med så dog jag inte utan hamnade på psyket och fick nya negativa livserfarenheter av det. För det andra var själva upplevelsen, när jag totalt förlorade balanssinnet och ramlade i kull och trodde att allt var en dröm fastän jag kunde känna smärtan när jag slog huvudet i väggar och golv, skrämmande obehaglig.

Det fick mig att tappa tron på överdoser. Fast fick jag tag i en rejäl dos heroin så skulle nog min problem vara över. Kraftiga mängder av morfin kan ge en så kallad andningsdepression – varför det heter så kan jag inte fatta – vilket innebär att man slutar andas. Det fina är att man inte märker det själv. Jag har själv slutat andas en gång när jag rökt mycket opium. Efter ett tag slogs jag av tanken att det var länge sedan jag andades, och tog ett andetag, eftersom jag var lycklig i opieruset. Smärtan man i vanliga fall känner när man inte andas elimineras av morfin. I Iran är just en överdos av opium en vanlig självmordsmetod.

Att ha heroin eller lämplig medicin hemma när depressionen och/eller ångesten är stark nog, för att man ska våga ta språnget in i det okända, är vad jag skulle önska. Det kan väl inte vara att kräva för mycket? Skulle detta modesta krav avfärdas så kräver jag att hasch klassas som medicin och omfattas av högkostnadsskyddet. – Det skulle kunna odlas och tillverkas till mycket låg kostnad i statens regi. – Då kan jag röka en 5:a om dan och känna att livet är värt att leva. Men oavsett vad jag tycker, tänker och känner lär politikerna stå fast vid den rådande ordningen som innebär att jag ska plågas.

20 svar på ”Endast hasch ger mig livsglädje”

 1. Du har en tragisk syn på livet men livet är rätt tragiskt så kan inte klandra dig. Tycker det är bra att det finns nånting som får dig att leva vidare, spelar ingen roll om det är knark, kärlek eller mat.

  Puffa vidare om du mår bra av det, håller tummarna för dig att du lyckas hålla dig borta från farbror blå, får hoppas för alla som lider som dig att staten får fingrarna ur röven och iaf legaliserar medicinskt bruk.

  Svara
 2. Tack för det Olle.
  Det blir inte mycket välbefinnande nu för tiden eftersom ekonomin inte räcker till det. Tyvärr!
  Och det är märkligt att ett så överlägset effektivt och mångsidigt “läkemedel” inte kan accepteras som just läkemedel, då hade jag mått bättre.

  Svara
 3. Fin bild..

  Det ironiska är att ”naturlig” lycka är lika kemisk. Att moralisera över det är alltså lite av en logisk tankevurpa. Dina funderingar är intressanta, det är onekligen något i THC som kan hjälpa deprimerade.

  Svara
 4. Schysst sida du har byggt mr Hasch. Visst styrs hela vår kropp och psyke av kemi och bevisligen är det så att vissa lider brist på kemi, vilket lyckopiller är till för att balansera. Och lyckopiller är accepterade eftersom de inte ger lycka utan trubbar av olycka. Men att leva i ett känslomässigt vakum är inte heller så upplyftande.

  Sedan är jag inte knarkpropagandist generellt. Daglig konsumtion leder ofta till en situation liknande den Afroman beskriver i låten Because I Got High vilket inte heller är så kul. Men om man kan hålla sig på en bra nivå så är det väldigt bra för det psykiska välbefinnandet för ångestfyllda och deprimerade personer som mig att röka några dar ibland så att livsglädjen återvänder och man kan ta nya tag. Ständig ångest och/eller depression är väldigt nedbrytande vilket inte minst visade sig i att jag skrev denna självutlämnande bloggartikel.

  Sedan tycker jag också att cannabis är en bättre drog på alla sätt än alkohol. Man blir inte dum eller aggressiv av cannabis. Jag gjorde Mensas provtest (det de har på hemsidan) när jag rökt två jointar. Av 18 möjliga rätt hade jag 13 eller 14. Problemet var att man får dåligt närminne. Och varje delmoment i provet bestod av två linjer som man skulle beräkna hur de flyttar sig. Och efter att ha räknat ut linje två hade jag glömt bort linje ett och fick därför börja om med linje ett igen. Eftersom provet skulle göras på 10 minuter blev det lite stressigt och jag han bara 17 frågor. Och som sagt 13 eller 14 rätt, mitt minne sviktar även där. Fast jag har svårt att tro att så många riksdagsledamöter skulle klara provet bättre utan att vara drogade.

  August Strindberg skrev om den otroliga lyckokänsla som haschrus gav. Sedan har hasch andra medicinska effekter. Jag har träffat en person med MS som gått på kryckor men testade hasch och kunde kasta kryckorna. Jag förmodar att han fortsatt röka hasch och sluppit en framtid i rullstol.

  Svara
 5. Skönt att läsa att du har en lindring för eländet.
  Samtidigt synd att Nils Bejerots draksådd till eftervärlden tvingar människor att odla/handla/röka i lönndom med ångest för upptäckt som resultat.
  Rök på och må så bra som det någonsin går, och tack för en utmärkt blogg.

  Svara
 6. Tack för det Tony. Ja, det man stör sig på är att det är den massiva och falska indoktrineringen som fått styra drogpolitiken. Den bild som offentligheten framställer är att man blir tokig som av alkohol fast mycket mycket värre, det vill säga helt okontrolerad av knark. Och så är det ju inte. Detta faktum vet stora delar av kändissverige. Där knarkas det friskt. Men deras knarkande störs inte av polis. För som jag skrivit tidigare så berättar före detta polisen, vid Norrmalmspiketen. Michael Lundh i sin bok ‘Sveriges Likas Lag’ att piketen åkte runt och misshandlade underklassiga missbrukare medan de blundade för överklassens knarkande. Underklassen ska tvingas nöja sig med idiotdrogen alkohol medan överklass och kändiselit ska snurra runt på Stureplan och få leva livet med knark.

  Svara
 7. du har inte funderat på om det är haschet som gett dig ångesten.Hasch påverkar ditt intellekt, gör dig deppresiv och seg, lat och dum. Bara en missbrukare försvarar droger. Sök hjälp för det finns att få även om man måste vara påstridig.Hoppas att det blir bättre för dig. Kram

  Svara
 8. Vilken hjälp tänker du på då?????
  Jag har gått i samtalsterapi i nästan ett dessenium och det har inte hjälpt. Är det för kort tid för att kunna se resultat?????

  Är det haschet som ger mig ångest även om jag hållt uppe ett halvår i stöten under 2 år.?????

  Det är du som är lurad och dum morsan! Du vill inte förstå hur verkligheten kan vara för andra människor. Du utgår ifrån att du och ditt liv är representativt för alla.
  Ta din jävla empatistörda moralism och stoppa upp någonstans. Hoppas du själv drabbas av stor och långvarig ångest så du någon gång får känna på hur det kan vara. Jag önskar dig verkligen en långvarig pina. Det förtjänar sådana som du. Det är lärororikt. Då kommer du kanske inte att vara så jävla kategorisk.

  Svara
 9. Jag hade verkligen inte för avsikt att göra dig förbannad.Jag lider redan av ångest sen tonåren så jag vet vad det handlar om. Har också ätit lyckopiller utan resultat. För närvarande har jag en depression som gör att jag inte orkar jobba eller göra mycket annat heller. så mitt liv är verkligen inte representativt för någon. Jag menar att du kanske kunde söka till behandlingshem. Där får du hjälp både mot ditt beroende och den psykiska ohälsan. du är alldeles för ung för att kasta bort ditt liv på droger. Du har rätt att kunna få må bra och rätt till att få den hjälp som du behöver. Jag har själv missbrukare i min närhet och vet att ett halvår är alldeles för kort tid.Tyvärr tar det längre tid än så.
  Antingen mår du dåligt bara för att du drogar eller drogar du för att du mår dåligt så därför behöver du hjälp med båda sidorna.
  Jag skriver inte detta för att jag vill moralisera eller vara elak på något sätt utan för jag vill att du gör ytterligare försök att få hjälp.Har du ingen i din närhet som kan hjälpa dig för det vet jag också av erfarenhet att när man mår dåligt orkar man inte alltid söka hjälp själv.Kram.

  Svara
 10. Glömde en sak: gör dig själv en tjänst och beställ material från ex. Resurs rehab och se om det kan vara något för dig. Jag tror på dig annars hade jag inte skrivit.

  Svara
 11. Ber om ursäkt för att jag misstolkade dina avsikter morsan. Men eftersom min ångest började några år innan jag upptäckte drogerna och jag hela tiden fått höra att ångesten beror på drogerna och skulle gå över om jag slutar med dem så…

  Någon hjälp tror jag inte på längre. Den här världen är inte för mig helt enkelt. Jag är för känslig för den och tycker dessutom den är motbjudande. Så på alla plan – intellektuellt och psykiskt – tycks en försoning med världen vara omöjlig.

  Svara
 12. Jag lider med dig verkligen. Något gjorde att jag fastnade för det du skrev. Har tänkt mycket på dig trots att jag inte ens vet vem du är. Önskar att jag hade något bra råd att ge dig.Ge inte upp bara. Har du ingen familj eller vänner som ser hur du mår. Kan du inte prova med tipset jag gav dig? Kan det vara så att du hade tonårsångest när du började? Bevisligen ökar drogerna ångesten ännu mer efter ett tag och det kan ta några år innan hjärnan och kroppen reparerat sig.Det låter som att det i alla fall inte kan bli värre för dig om du skulle prova behandlingshem. Gillar du det inte så har du ändå gett det en chans. Miljöombyte, nytt folk, nya sätt att se på saker och proffs som själva suttit i skiten jobbar där. Lova att du beställer hem material så kan du bestämma dig sedan. Eftersom du är känslig är du alldeles säkert konstnärlig av dig. Har du testat att måla tavlor. Genom att måla får jag ur mig en hel del känslor, vilar hjärnan och glömmer tiden en stund. Testa! Jag önskar att jag kunde förvandla dig till den glada harmoniska kille som säkert finns där inne någonstans, men som inte är omöjlig att få fram. KÄMPA!!!! Kram.

  Svara
 13. Jag förstår inte hur man kan ta sig rätten att säga att något som inte dödar eller ens skadar är fel? Det växer för Guds skull naturligt. Det är en vacker växt som öppnar dina sinnen. Den enda som vet om detta är rätt eller fel är ingen annan än just Gud. Cannabis har en berusningseffekt som alkoholen men till skillnad från alkoholen så blir man inte dum eller skadad av den. Alkoholen har till och med den effekten att den ger en påminnelse dagen efter genom bakfylla och mycket hårdare ångest än vad Cannabis ger. Alkohol är så himla acpecterat men faktum kvar står att det dödar och man dör inte av Cannabis. Jag vill inte se det på gatorna men låt folk göra vad dom vill i sina egna hem så länge det inte skaddar någon annan och låt var och en avgöra om man tror att denna naturliga växt är fel eller okej..

  Svara
 14. Väldigt vackert skrivet, kändes som det kunde vart jag själv som hade skrivit det, synd att jag inte kan dela holken i min hand med dig broder, <3 kärlek fred och allt det där, 🙂

  Svara
 15. hej magnus satt och läste allas inlägg och enligt mina egna erfarenheter av psykologer osv så hjälpte de inte mig, det som däremot hjälpte mig både på det mentala planet samt det fysiska planet,
  det började för 5 år sedan då jag arbetade alldeles för mycket gick in i väggen som de säger så snyggt, fick inte någon hjälp via ¨vården de ville knappt sjukskriva mig, däremot så kände jag en som höll på med healing, så jag kontaktade henne, och jag tänkte för mig själv jag testar vad som helst bara det får mig att bli bättre, kunde inte ens bädda sängen så slut var jag, iaf, när jag låg i sängen och jag hade kommit ner i medititation så började hon berätta en massa saker som hänt mig under min barndom en styvfar som var elak med mera och mina tårar bara rann, var även andra händelser som hon gör som rent fysiskt kom ut så efter de sessionerna jag gjort mår jag idag mycket bättre och har fått en bättre väg att gå, så mitt förslag till dig magnus även om du kanske inte tror på det, så testa det en healing brukar kosta 4-500 kr, det kan vara värt det, många hälsningar till sköna gotland.

  Svara
 16. kämpa på grabben!
  holken ger många möjligheter. ligger man risigt till psykologiskt so förstärker det ditt sinne. mår du bra , mår du bättre, risig så blir du ännu risigare. har själv varit där och saknar rökat. men mår faktiskt bättre av att låta bli då jag är för destruktiv i mitt sinne.
  mår bättre av att knulla och hitta en skön kvinnosjäl! burgsvik rular och vi kanske syns i sommar?
  /sommargottlänning i fide

  Svara
 17. En stor komplikation är, tycker jag, att man ju inte vet hur det är att vara död. Tänk om det är sju resor värre än att leva som sämst !?
  Kan föreställa mig ett antal läskiga vyer då man ångrar som fan att man dog.
  Men… om att vara död är att inte leva så var vi ju döda innan vi föddes och det har man ju inga trista minnen av – eller hur ?

  Svara
 18. Är du bergis på att dina psykoser och depressioner inte framkallats av allt hasch?
  Det är annars det vanliga.

  Svara
 19. Buster Keaton, du är rolig du. 🙂

  Du måste ha haft en psykos själv igår när du skrev ”dina psykoser” i din kommentar. Själv har jag varken haft psykos eller psykoser. Men visst: Ett litet fåtal av alla de som röker cannabis får psykoser.

  När det gäller min depression så råkade den komma cirka fyra år innan jag första gången rökte hasch. Men det är väldigt populärt bland anti-knark-lobbyn att skylla depressioner på hasch. Även inom missbruksvården dominerar det tänkandet. Trots att det i de flesta fall är just psykisk ohälsa som leder till att människor finner boten i droger. Men hasch-är-skuld-till-allt dogmen lever så stark att många som söker vård blir felbehandlade. Själv hävdade jag hela tiden att jag inte hade missbruksproblem men hade problem med ångest och depression. Trots det tyckte min högt ansedda läkare (han har haft ett högt förordnande vid en myndighet och ses ibland i tv) att om jag höll uppe med haschet ett halvår så skulle jag se att det blev bättre med ångesten och depressionen. Gissa hur det blev när jag höll mig ren mer än ett halvår? Tror du min ångest och depression försvann?

  Passar på att tipsa om webbsidan cannabis.se som en vän i Hemse är med och driver.

  Svara

Lämna en kommentar