Dagens Bild: Burgsvik – betande betor

betorna_betar.jpg

När den borgerliga alliansen installerat sig i kommunens nämnder och styrelser efter valet så var en av de första åtgärder som gjordes att sänka hamnavgiften, eller rättare specialtariffen, för betor från 5.90 till 3 kronor per ton. Det som är bestickande är att två av de fyra kommunalråden var betodlare innan de blev just kommunalråd. Jag tycker som Niklas Sjöblom, vd NMT Management Wisby Strand, som jag citerat tidigare, att:

“Besluten får inte präglas av informella kopplingar eller att man är skyldig varandra någon tjänst eller gentjänst.”.

Vill ni följa centerpartisternas ”kamp” för kommunala subventioner till betodlare så börjar den i Tekniska nämnden 061220 , går vidare till Kommunstyrelsen 070125, för att slutligen avgöras i Kommunfullmäktige 070219.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar