I som här inträden, låten hoppet fara

farja.jpg

Gotlands kommun påstår sig vara en eko-kommun. Det innebär i praktiken att kommunens påstådda ambitioner slår tillbaka i brist på innehåll. Det vill säga, det uppstår eko, teoretisk.

Idag fick jag turlistan som Destination Gotland skickar ut till alla hushåll på ön. Och nu är jag så satans förbannad. Någon gång i höstas läste jag på Hela Gotland att turerna mellan Oskarshamn och Visby skulle tidigareläggas en timme på fredagar och söndagar så att vi som önskar åka med kvällens sista buss ska kunna göra det. Men så blev det nu inte. Så även i all framtid blir jag hänvisad till att enbart kunna åka från min mor på onsdagar eller lördagar eftersom de är de enda dagar som har dagsturer, vilket är förutsättningen för att jag ska kunna åka buss till Burgsvik.

Jävla skitkommun! Den kunde väl åtminstone ordna till busstidtabellen så det gick att ta sig söderut när kvällsfärjan anlänt. Och för att ordna det riktigt jäkla bra, för alla parter, så kunde ett samarbete om turlistorna med Destination Gotland vara av vikt. Men här samarbetas inte. De tjänstemän på kommunen som utformar turlistorna så dåligt har inga ambitioner att samarbeta med färjetrafiken för att göra det bra för kommuninvånarna. De gör dåliga bussturlistor för landsbygdstrafiken och bryr sig inte om anslutning till färja och fastlandets kollektivtrafik.

Burgsviksbon Lars Lindgren har försökt förändra situationen för resande från Oskarshamn som vill vidare med buss mot Burgsvik genom att skicka in en medborgarförslag. När förslaget hamnade i Tekniska nämnden 2005-03-30 besvarades det med:

”För närvarande planeras därför inga åtgärder för att lösa frågan om anslutningsbuss från Oskarshamnsfärjan.”

Samma tillmötesgående fick förslaget hos Ledningskontoret 2005-08-02, Kommunstyrelsen 2005-08-25 och slutligen Kommunfullmäktige 2005-09-19.

Därför, och av andra kommunalpolitiska erfarenheter, funderar jag på ett medborgarförlag som föreslår två stora jävla skyltar placerad på vågbrytarna på vardera sidan om hamninloppet till Visby hamn. På skyltarna ska stå textat:

”Den som här inträden låten hoppet fara”

Med det vill jag mena att man ska inte tro att det går att förändra politiskt på den här ön om man inte tillhör de som räknar sig själva till samhällsbärarna. Dessa hyser kommunens tjänstemän och politiker stor respekt för och gör så som dessa önskar. Därför är det bäst för all pöbel att göra sig av med förhoppningar om att kunna påverka, ens i det lilla, redan när man kommer hit. Annars blir man bara arg, irriterad, besviken och bitter som mig 😉 och tvingas starta en blogg för att på något sett försöka förändra.

Läs om min första upplevelse när jag anlände till Gotland för snart 2 år sedan så kommer ni att se ett mönster. 🙂 Ja, man kanske inte ska skratta men det är roligare än att gråta även om gråt hade varit mer relevant.

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar