Dagens Bild(er): Burgsvik – svanar

080123-001.jpg

080123-002.jpg

Som vanligt har det varit gråväder. Men eftersom det inte blåste nämnvärt idag så har det varit ganska behagligt. Som ni ser på översta bilden så har det samlats hundratals, kanske tusen, fåglar i Burgsviken. Jag har inte haft någon kikare med mig så vad det är för art kan jag inte svara på. Det kan vara sothöns. Den gissningen gör jag utifrån att jag har sett mängder av sothöns i viken tidigare.

Igår fick jag hem en ny dator. Den gamla är inne på sitt tredje år så det var hög tid att köpa nytt. Så det har varit lite jobb med att installera program och konfigurera så allt ska vara precis likadant som det var i den gamla datorn. 🙂 Självklart kör jag Linux. Den Linuxdistribution jag använder är Debian. Debian har tre olika versioner stable, testing och unstable. Jag kör unstable som innehåller de färskaste programversionerna, vilket ibland innebär att det blir problem. XFCE4 är fönsterhanteraren jag använder. Den är snabb, ganska enkel att använda och snygg. Mina bilder bearbetar jag i bildbehandlingsprogrammet Gimp.
Och nu måste ni ta en titt på den datorlåda jag valt. Min är svart. Det är nog en av marknadens dyraste. 🙂 Men den var så tyst som jag hoppades att den skulle vara. Därför var den värd sitt pris och jag kan rekommendera den om du störs av datorbuller.

Andra bloggar om: , , ,

2 tankar på “Dagens Bild(er): Burgsvik – svanar”

Lämna en kommentar