Dagens Bild: Burgsvik –

080205-002.jpg

Min mams tyckte att jag dragit på för mycket färg i bilderna de senaste dagarna. Då är det inte annat att göra att att hålla igen lite…

 

Idag hade Hela Gotland rubriken:

Starkt bokslut även i år

Årets resultat: Plus 73 miljoner

Att 77 miljoner kom från försäljning av kommunens tillgångar förtegs noggrant i artikeln. Men jag anade det efter att ha läst kommunalrådet Eva Nypeliuz kommentar:

”Det här betyder att vi har en stabil grund att stå på och kan möta 2008 med tillförsikt, även om förutsättningarna framöver ser tuffare ut.”

Gotland kommun har gått med liknande resultat under en rad år och av samma anledning; utförsäljning av kommunens tillgångar. Och nu tycks tillgångarna sina vilket kommer att leda till en ”tuffare” framtid.

Hur tycker ni man ska bedöma den journalistiska insatsen? Hela artikeln genomsyras av kommunalrådet Eva Nypeliuz och regiondirektör Bo Dahlöf:s självberöm samtidigt som verkligheten inte alla kommer fram i texten. I själva verket gick kommunen med 4 miljoner i underskott. Glöm inte heller att korrupta kommunen har för vana att sälja ut tillgångarna under marknadspris. Och det som nu är sålt kommer aldrig tillbaka i skattebetalarnas ägo lika billigt som vi blev av med det. Kommunens politiker och tjänstemän har klargörande uttryckt försnillat bort våra tillgångar. Om omfattningen av denna förskingring finns en läsvärd artikel.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar