Två snygga bilder

!https://motbild.se/images/127.jpg!

!https://motbild.se/images/128.jpg!

_Jag åker från Oskarshamn tillbaka hem till Gotland ikväll. Den resan är för övrigt en helt egen story som jag kommer att behandla inom några dagar genom att spy galla över alla ansvariga – vilka kan vara statliga myndigheten Rikstrafiken, färjerederiet m.m. Destination Gotland och kollektivtrafiksansvariga Gotlands kommun – på min andra blogg “Gotlandsbilden – Boggen.”:http://www.blogg.gotlandsbilden.se Jag har nämligen på grund av indragna färjeturer – som överraskat mig – tvingats hyra en bil i Visby, för de 7,5 milen hem, för att överhuvud taget kunna ta mig hem inom den närmsta veckan._

I vilket fall som helst…
Igår blev det, enligt mig, två snygga bilder tagna här i Oskarshamn.

Den första bilden är tagen på en plats som jag ofta passerar. För en gång skull faller ljuset så som jag önskar d.v.s. utan att lägga kraftiga svarta skuggor på fasaden. Dessutom låg en skugga från en lyktstolpe på vägen. Utan den skuggan hade det stora stycket asfaltväg blivit helt ointressant. Och medan jag står där och komponerar bilden hör jag ljudet från en lastbil. Jag lyckas knäppa lastbilen precis där jag ville ha den. Möjligtvis en eller två meter för sent.

Den andra bilden är tagen utanför en livsmedelaffär. När jag kom hem och såg bilden på datorns skärm tyckte jag den lyfte tack vare färgerna, och barren och kotten. Skarpa ljusa färger på juicepaketen kontrasterar mot bakgrundens dova murriga sprängsten.

Lämna en kommentar