Dagens Bild: Därför är Alfa kapten

alfa_gar_pa_vatten.jpg

Många hundägare är så korkade själva att de underskattar sin hunds intelligens. Det yttrar sig på så vis att ägaren hela tiden måste ha hundraprocentig koll på sin hund och därför inte låter hunden ta egna initiativ. Kontrollbehovet är många gånger också en fråga om att ägaren vill ha någon att bestämma över, som kompensation, i en tillvara där ägaren känner sig liten och maktlös.

Men som jag berättat tidigare så är Alfa min kapten och jag är hans soldat. Alfa tar alltså egna initiativ och förväntar sig sedan att jag ska följa efter.

Idag var vi på en, för oss, ny plats som heter Flunting. Där finns bland annat en intressant designad, före detta, fiskehamn. Utanför ligger en ö som heter Dorvgrunn. Eftersom det var lågvatten såg jag en möjlighet att med mina gummistövlar vada ut till ön. Jag kollade efter var det såg bäst ut att gå och det var givetvis där sundet var smalast.
När vi hade varit ute på Dorvgrunn en stund tröttnade tydligen Alfa. Helt plötsligt får jag se honom stå mitt ute i det bredaste, men uppenbarligen grundast, stället av sundet. Jag insåg att som vanligt hade Alfa hittat bäst vägen. Därför följde jag i hans spår när jag gick tillbaka.

Jag har lärt mig att när jag är tveksam om vilken väg vi ska gå – det kan vara på grund av att jag glömt vägen eller om det är en ny okänd terräng – låter jag alltid Alfa bestämma. Alfa har ett otroligt minne och en otrolig orienteringsförmåga. Och det är bland annat på grund av denna kompetens han fått bli min kapten och jag underordnat mig till menig soldat.

Andra bloggar om: , , , ,

Lämna en kommentar