Dagens Bild: Burgsvik – surfande svan

surfande_svan.jpg

[Uppdaterad – läs mer i slutet]

Ni ska inte tro att jag medvetet valde att ha svanen lite till vänster. Det beror på att kameran har nio olika punkter, spridda över bildytan, där jag kan välja att låta autofokusen fokusera och eftersom svanen var på väg bort, när jag kom, så hade jag inte tid att ända fokuspunkt. Ni ska heller inte tro att svanen står upp. Den surfar. Sedan får ni tro vad ni vill, om vad ni vill, hur ni vill. 🙂

I kväll blev jag och, när detta skrivs, två till irriterade över en artikel på Hela Gotland som inleds som följer:

Kompistrio dominerar bilbranschen på ön

Köp en Ford, en Peugeot, Volvo eller Renault och du handlar i princip av samma personer. Nybilsmarknaden på Gotland kontrolleras av ett fåtal företagare, som har tydliga band till varandra.

Orsaken till ilskan förklaras av den som inledde debatten om artikeln signaturen Wisst.

Det är ju jättekul att ni granskar något, men va fan…bilhandlare, wow Pulitzervinnare! Kanske borde ni kontrollera vilka band politikerna har till företagare på ön och hur pengarna fördelas till olika projekt och om det finns några kopplingar där! DET vore intressant!

Signaturen Wisst kritik följs upp av signaturen Gutehardrockers.

Håller bara med Wisst skulle varit intressant om man kunde gräva runt i inavels träsket på dennna ö, gäller både politiskt och i näringslivet. Fy faen det kommer inte se snyggt ut.

Sedan kommenterar jag. Men det får ni läsa via någon av länkarna ovan.

[Uppdatering]

När jag startade upp datorn idag inkom ett mejl som berättade att signaturen En gris, en ko, en Romabo, klockan 00.06, också inkommit med en kommentar till artikeln om bilhandlare. Men när jag besöker sidan så visar det sig att samtliga våra kommentarer blivit raderade.

Artikeln om bilhandlarna här inget större allmänintresse. Det är mycket vanligt förekommande att samma bilhandlare säljer flera olika bilmärken. Det är heller ingen kosumentjournalistik. Artikeln är enbart ett utpekande och misstänkliggörande av tre företag som har delvis samma ägare.

Vilka skäl kan ligga bakom artikeln? Bilhandlaren i fråga kanske inte tillhör vänkretsen bestående av öns korrupta elit och ska kanske utpekas, misstänkliggöras och slås i sank på samma sätt som skett tidigare när det handlat om restauranger vilket uppmärksammades av den eminenta journalisten på www.screentan.org under rubriken ”Gotlands Tidningar (GT) bedriver Springerjournalistik.”

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar