Dagens Bild: Burgsvik – snö och tö

080305-002.jpg

080305-003.jpg

Vid middagstid idag föll ett stilla snöfall. Det var då jag, när jag lyfte blicken från datorskärmen, fick se skatan utanför mitt fönster.

På eftermiddagen klarnade det upp. Solen gav viss värme och så mycket snö blev det inte kvar.

Vad otroligt trist det är att skriva om vädret. Och vad otroligt trist det måste vara att läsa det jag skrivit om vädret. Men just nu har jag blodsockret nere i fotknölarna, som Sally brukade säga, och väntar på att maten ska bli klar. Dessutom är jag mer nedslagen än arg vilket gör att jag inte har energi för att komma med kommentarer om gotländsk politik. Men jag konstaterar att kommunalrådet Eva Nypeliuz (c) ljuger i tidningen idag när hon säger att:

”Grundregeln när kommunen säljer fastigheter är att allt ska ut på öppna marknaden. Det gäller vid all offentlig försäljning.”

Gotland kommun har sålt ut massor med fastigheter till underpris utan att vända sig till marknaden. Kommunens tjänstemän har till och med medgivit att priset skulle blivit högre vid ett anbudsförfarande. I stället har ett fåtal privilegierad fått köpa till reapris. Björkhaga camping var inte ute på öppna marknaden. Inte heller andra fastigheter som kommunens sålt de senaste åren till Payex med flera.

Kommunjuristen Patrik Pettersson säger i dagens artikel:

”Den europeiska lagen kräver också att de fastigheter som en kommun ska sälja ska värderas av en mäklare innan de säljs och i första hand ska de säljas via öppna marknaden.”

Tänk då på Björkhaga camping. Först anlitar kommunen en värderingsman som kommer fram till ett pris på 6 miljoner. Sedan sätter kommunledningen själva priset till 2 miljoner.

Fast när det gäller potatis skrev kommundirektör Bo Dahllöf nyligen om hur viktigt det var att följa lagstiftningen när det gäller upphandlingen av potatis. Har han inga kompisar som säljer potatis?

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar