Dagens Bild: Burgsvik – med stövlarna på


”Med stövlarna på” är titeln på en novellsamling av Klas Östergren. Tyckte det passade som titel för dagens bilder. Jag väntar på att mina Lundhagskängor ska komma tillbaka från ”fabriken” med ny fot. Under tiden har jag fått gå runt i gummistövlar. Visserligen ett par bra stövlar av märket Tretorn Sarek Plus men jämfört med vandrarkängor är de helt kassa att stövla runt i.

Idag träffade vi på Kungsörnen som jag skrivit om tidigare. Den kommer alltid ut ur sin talldunge och tar sig en nära titt.

Sedan råkade vi stöta på fem kalvkadaver som låg på en åker. Ett gäng korpar lyfte när vi närmade oss och sedan fick jag se djurskelett och kroppar liggande med några meters mellanrum mer eller mindre påpälsade. Det vore något att locka turister med för att förlänga säsongen. Men nu tänker jag inte tjata mer om det. 😉

Gotland lär knäcka mig helt långt innan jag med mina skriverier lyckas påverka ön ens ett uns. Gotlands politiska och ideologiska traditioner är skriven i sten. Åtminstone en inflyttad som bott här i över 40 år säger att det har alltid varit lika dant; vänskapskorruption och vanstyre. Lika så säger en person som bara bott här i drygt 20 år. De som bott här hela livet är inte heller så nöjda.
Jag har bara bott här i 2 år men har redan förstått mer av Gotlands korrupta och odemokratiska styre än vad som är nyttigt för min mentala hälsa. Så i kväll ska jag dra i mig så många folköl jag orkar för att dämpa den ångest som överföll mig efter dagens behagliga promenad i den oerhört vackra miljö som kommer att förstöras totalt om allt går enligt planerna.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar