Dagens Bild: Burgsvik – provpromenad

080311-005.jpg

080311-007.jpg

Äntligen anlände mina Lundhagskängor från sitt besök på ”fabriken” i Järpen, Jämtland. Troligen har de legat ett par veckor på posten på Gustavslundsvägen i Bromma eftersom jag skrev fel postnummer. Jag bodde tidigare på samma portnummer som nu och när jag skrev följebrevet till Lundhags så gick nog fingrarna av sig självt och skrev gamla postnumret men nya orten.

I vilket fall som helst märkte jag direkt, när jag tog dem ur kartongen, att den nya foten de satt på de gamla skaften var betydligt lättare än förut.

Så var jag tvungen att ut och provgå. De första två kilometrarna gjorde ont. Men efter en rast då jag snörde upp kängorna, och lyssnade på två avsnitt av radioprogrammet Public Service i mp3-spelaren, så kändes det sedan helt kanon. Ännu mer kanon blev det att gå längs stranden i ett underbart vackert soldis. Promenaden blev så lång, på Alfas initiativ, att solen hann gå ner under hemvägen.

Efter en dryg mil så ger jag kängorna högsta betyg för komfort och vikt. Hoppas nu bara att den nya foten är betydligt slitstarkare invärtes än den gamla.

Måste passa på att berätta om bild två. Pallen på bilden är, misstänker jag på goda grunder, ditplacerad för att man ska kunna köra ett fordon upp för kanten som bildats. För två vintrar sedan gick det en väg här. Vägen syns till vänster i bild och i nederkanten. Efter förra vinterns storm Gudrun, Per, Nisse, Berit eller vad den kallades, så naggades vägen i kanten så att det var precis så det yttre hjulspåret fanns kvar och vägen var framkomlig. Efter årets storm, som jag till min lättnad inte tror hade något namn, har hela vägen försvunnit på den sträcka som bilden visar.

Även på andra platser längs stränderna ser jag med fascination och ibland ovilja hur delar av stränder, som uppburit utmärkta stigar och promenadstråk, förvunnit. Och det rör sig om mer än två meter på två vintrar. Kan man verkligen säga att dessa naturkrafter är miljövänliga? 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar