Dagens Bild: Burgsvik – stillhet vid stranden

080314-003.jpg

På Gotland förekommer flera intressanta satsningar på boenden. Ett har jag behandlat tidigare och det var Håkan Nessers husbygge på Furillen. Jag skrev då:
”Nu vet jag att Håkan Nesser ska bygga hus på Furilden och jag hoppas innerlig att det inte är han som visar det dåliga omdömet att bygga strandnära i orörd natur.”

Nu vet jag att det verkligen var han som låg bakom bygget jag avsåg. Idag var en intervju med Nesser i GT angående sitt nybyggda hus. Nesser berättar för GT att:

”Vi kommer nog att stanna utomlands fem-sex år till, men sen flyttar vi förhoppningsvis dit.”

Gotland formligen flödar av naiva förhoppningar om att alla dessa beviljade bygglov ska leda till bosättning och skatteintäkter. Men för någon månad sedan konstaterade till och med GA att:

”Det intensiva bostadsbyggandet på ön verkar inte påverka invånarantalet. Tre år i rad har folkmängden minskat, sammanlagt med 538 personer.”

Men idag körs det naiv-positiva racet vidare som om förnuft helt saknas och erfarenheter inte förmår leda till insikt. ”Visionen har blivit verklig” skriver GA och berättar om nyuppförda skitfula hus i Valleviken som kostar från 2 miljoner och uppåt. Det är antagligen samma smaklösa marodör/byggherre, som ligger bakom dessa hus, som har byggt det skitfula hotellet som förstör miljön i hamnen. Vilket det finns på bild i bloggartikel om Furillen. Byggherre Lasse Ljung säger:

”Min drivkraft är att utveckla samhället här på norra Gotland och förstås särskilt i Rute och med fokus på Valleviken.”

Och det går inte att förneka Ljungs insats för att utveckla Gotland till en stugby för välbärgades fritidsboende. För det lär han inte bli lottlös. Däremot är det omfattande fritidsboendet en kostsam affär för kommunen och dess skattebetalare.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar