Heder åt Sören Wibe

Jag har i dag – under den stund jag stekte isterband, vispade potatismos och lyssnade på propagandaprogrammet Studio Ett i radion – omprövat ”min tidigare uttryckta inställning till Sören Wibe.”:http://motbild.se/Blogg/i-vaxholmsdomens-koelvatten

Sören Wibe har hoppat av från Socialdemokraterna. I ett citat ur dagens DN formulerar Wibe orsaken med mening: ”Jag vägrar spela med i partiledningens politiska hyckleri.”:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=761208 Det är så klargörande och välformulerat att jag ångrar det jag skrev om Wibe i Vaxholmsdomens kölvatten: ”Sedan visade det sig att han var mer Socialdemokrat än EU- och EMU-motståndare. Han har varit väldigt tyst sedan EMU valet och stillatigande bevakat sin position inom partiet.”

Nu har alltså Sören Wibe beslutat ta avsked från apspelet. Kvar i flocken, bland många andra, är tyvärr Erland Olausson och Wanja Lundby-Wedin.
Erland Olausson sade strax innan Waxholmsmålet blev klart att ett för LO negativt beslut skulle kunna tvinga LO att ompröva hela stödet till EU-medlemskapet. Nu blev det ett för LO:s medlemmar negativt beslut. Men det är uppenbarligen inte detsamma som ett för LO negativt beslut eftersom Olausson varit knäpp tyst i frågan om LO:s fortsatta stöd för EU-medlemskapet. Tvärt om hörs bara EU-entusiasm ur fackpamparna Olausson och Lundby-Wedin falska munnar. Olausson och Lundby-Wedin drar, höginskomsttagare som de är, personlig fördelar på EU-medlemskapet. Någon annan orsak går inte att finna till de bådas ständiga EU-optimism. Wanja Lundby-Wedin kör på med ena verklighetsfrånvända utsagan efter den andra. Uppenbart i tron att vi samtliga, som drabbats av EU-medlemskapet, är lättlurade idioter. Men vi känner bittert av den verklighet som Erland Olausson och Wanja Lundby-Wedin vägrar ta till sig.

När SAAB i Trollhättan hade lokala löneförhandlingar härom veckan förklarade arbetsgivarsidan att lönerna med tiden ska hamna i nivå med vad GM betalar i Polen. 43 kronor mer i månaden blev det utöver vad centrala avtalet gav.
Så nu ser vi klart och tydligt avsikten med EU-utvidgningen. Men Wanja Lundby-Wedin säger så här om EU:

bq. *”Syftet med unionen är att förbättra levnadsvillkoren och att harmoniseringen av arbetsvillkoren i Europa ska ske uppåt, inte nedåt.”*

Hedrande att Sören Wibe har slutat med det socialdemokratiska apspelet och värnar sitt samvete. Tyvärr är det inte många i socialdemokratiska arbetarrörelsen som har något samvete. Det lär massor av väljare bli varse efter nästa val då det troligen blir socialdemokratisk regering.

Lämna en kommentar