Carola Häggqvist – skåpmat från -91

carola-1.jpg

carola-2.jpg

carola-3.jpg

carola-4.jpg

carola-5.jpg

carola-6.jpg

carola-7.jpg

carola-8.jpg

Carola har inte mycket med Gotland att göra. Hon uppträdde visserligen när kongresshallen i Visby invigdes härom året. Men jag har valt att lägga upp några gamla bilder från 1991 på Carola för att stärka min profil. 😉

Jag tycker bilderna är riktigt jävla bra och är därför stolt över dem. Att bilderna blev bra beror på att jag var mycket seriösare och ambitiösare än sketna pressfotografer. Jag släpade alltid med mig tre blixtaggregat. Det var inte alltid som jag använde alla tre, men bilderna på Carola är resultat av det.

En blixt riktade jag mot den vita väggen bakom. Jag ville ha den helt utfrätt (vit utan detaljer). Sedan satte jag ett huvudljus från höger och ett upplättningljus rakt framifrån. Sedan var det bara att knäppa medan skribenten intervjuade.

Eftersom bilderna skulle tryckas i en så kallad tabloidtidning (typ dags- eller kvällstidning) så kopierade jag ansiktet så vitt jag bara kunde. På det gråaktiga papperet skulle ansiktet ändå få en schysst nyans. Men även när bilderna inte skulle publiceras på dasspapper gillar jag vita ansikten och rejäl kontrast.

Andra bloggar om: , ,

6 tankar på “Carola Häggqvist – skåpmat från -91”

Lämna en kommentar