Dagens Bild: Burgsvik – tulpaner

080523-001.jpg

När jag kom hem i onsdags upptäckte jag att mina tulpaner på fram och baksidan hade tappat bladen. Men det hade inte min grannes tulpaner. Dessutom vill jag inflika att grannarna på bägge sidor har massor med tusenskönor i sina gräsmattor. Det har inte jag. I vilket fall som helst körde jag över de tomma tulpanskjälkarna på baksidan med gräsklipparen tillsammans med ett betydelselöst antal tusenskönor. När jag sedan tog en promenad längs Hamnvägen idag (Nu kom jag att tänka på Lee Hazlewood:s låt Let’s Take A Walk Down Valhallavägen. Lyssna på den! Den är jäkligt bra med barnkören. Dessutom önskade Lee Hazlewood få sin aska strödd på Gotland efter sin död. Jag vet inte hur det gick med det. Lee Hazelwood tillbringade i alla fall många somrar på Gotland och skriv många av sina låtar här.) fick jag syn på tulpanerna på bilden som tillsammans med tusenskönorna var så fina i motljus. Så det fick bli dagens bild.

Andra bloggar om: , , ,

2 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – tulpaner”

 1. Va roligt och se att du är hemma!!!
  Tack för senast förresten!!!
  Jättefina bilder, alltid roligt och se.

  Svara
 2. Jag kan berätta att Rogan Josh:en var jättegod även kall. Synd bara att det var så lite kvar då. 🙂

  Idag har jag ägnat hela dagen åt att se ut mig en lämplig bärbar dator. Viktigaste faktorerna har varit storlek och pris. Båda dessa faktorer ska vara små. Men mindre skärm än 10 tum är oanvändbart och 10 tums datorer finns inte i min minimala prisklass. Så det får bli en Acer Aspire 2920Z med 12 tums skärm. http://www.pcpro.co.uk/picture_library/dir_152/it_portal_pic_76194.jpg?9647
  Den ska jag ha så jag kan vara ute i naturen och skriva. Fick tag i ”Utsikt från en grästuva” av Harry Martinson utgiven 1963. Det är essäer om naturskildringar och naturskildringar. Där tänkte jag hämta inspiration till just naturskildringar, som jag tänkte publicera tillsammans med bilderna här på bloggen. En bild säger ju inga tusen ord. Dessutom anser jag, till skillnad mot Hegel, (läs Sven-Eric Liedman:s ”Stenarna i själen”) att bild och skulptur inte förmår förmedla upphovsmannens intentioner så exakt som orden. Den stora konsten är inte bildkonst utan ordkonst.

  Svara

Lämna en kommentar