Dagens Bild: Burgsvik – lågvattnet fortsätter

080527-001.jpg

Pratade i kväll med en person som gjorde något så unikt (liten överdrift) för Gotland som att bygga ett hus som han och hans familj skulle bo i själva.
I vanliga fall är de flesta byggen fritidshus eller fritidshus som byggs på spekulation för att så fort de är klara säljas. Jag har i ett annat forum förutspått att år 2030 kommer det endast att finnas 20.000 bofasta på Gotland mot dagens drygt 57.000. Kommunledningens mål är att det år 2025 ska bo 65.000 människor på ön. Just nu är befolkningsutvecklingen enligt min prognos.
Nu tappade jag den tråd jag inledde med. Det är då konstigt att så fort jag rör mig in på politikens område så blir jag helt uppslukad.
I vilket fall som helst så skulle det hus som var under uppbyggnad ha sitt golv två meter över havsnivån. Detta på grund av de förutspådda höjningarna av havens nivå. Därför blir husbyggaren tvungen att bygga upp en nästan meterhög sockel att placera huset på. Samtidigt är nu vattenståndet sextio centimeter under normalnivån. Och så har det varit under en dryg månads tid.

Idag tog jag bara två exponeringar. Den ena på skylten som visar namnet på min gata. Den andra den bild jag visar här. Jag är varken stolt eller nöjd. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar