Dagens Bild: Burgsvik – tidigt på morgonen

080531-002.jpg

080531-003.jpg

080531-004.jpg

080531-005.jpg

Jag har, som ni ser, tagit åt mig av kritiken att bilderna varit för färglada ibland. Jag har försökt ligga på gränsen även tidigare men bland har det för mycket färg. Men jag kan inte garantera att jag inte i kommer att passera gränsen ibland i framtiden. 😉

Strax efter fem idag på morgonen blev jag väckt av en fluga som surrade runt omkring, och promenerade på, mitt ansikte. Efter att ha vägt för och nackdelar en stund blev det exotiska i att gå ut i den vackra naturen så tidigt på morgonen det som fick mig att överge tanken på att försöka sova vidare.
Nu stoppades den tänkta långpromenaden av ett gäng ungtjurar som önskade uppehålla sig vid stranden där vi brukar passera och ha vår första rast. Eftersom de inte betedde sig som förra årets ungtjurar, och skyggt sprang iväg, var det inte lämpligt att i sällskap med en hund ge sig in innanför taggtråden. I stället stannade vi vid den inofficiella badplatsen med fantasieggande utsikt ut över Östersjön.
Brukar ni lyssna på radioprogrammet Konflikt som sänds i P1? Om inte, gör det! Det är, sedan Cecilia Uddén slutade som programledare för några år sedan, det mest seriösa program som sänds i den svenska etern. Där får man höra den nyanserade bild av världen och världspolitiken som alla andra förtiger. Det var där jag fick höra att USA fortfarande har Sydafrikanska ANC, inklusive Nelsson Mandela, uppsatta på sin terrorlista. Idag lyssnade jag på ett program om Libanon och dess två understödjare USA och Iran. Då fick jag veta att Iraks president anser att Iran bidrar till stabilitet i Irak. Lyssnar man på public service-radions främsta propagandaspridare, Ekot och dess satelliter (de har samma chef, ekochefen) P1-morgon, Studio ett och Godmorgon världen, så är det USA:s världsbild som ensidigt framförs. Då får man följaktligen höra att Iran stödjer terrorism och bidrar till in stabilitet i Irak. Är inte det märklig att vår svenska public service-radio är lika skruvad i sin rapportering som det av uppblåsta svenska journalister så hånade Sovjetiska partiorganet Pravda? Det allvarligaste för den med demokratiskt sinnelag är att just Ekot anses ha hög trovärdighet bland lyssnarna. Det gör att lyssnarna är mindre uppmärksamma, och obefintligt kritiska, på vad som sägs i nyhetssändningarna och därför mycket mottagliga för propaganda och indoktrinering. Propagandisterna på Pravda hade det inte lika lätt när de skulle hjärntvätta sina läsare.
Konflikt lyssnade jag på vid badstranden idag, via min mp3-spelare, liggande på rygg i gräset/mossan. Ända tills myggorna blev allt för irriterande. Jag förutspår ett flug- och myggår i år. Faanskapen är igång tidigt på säsongen och i stora mängder.

Konflikts hemsida.
Konflikts program som mp3-filer som kan sparas och avnjutas i dator eller mp3-spelare (podradio).

Dagens text är precis som gårdagens skriven under ett träd. Fast idag under mitt favoritträd med utsikt över hela Burgsviken.
Idag upptäckte jag att man med en enkel knapptryckning kan stänga av touchpaden så jag slipper att pekaren hoppar iväg titt som tätt till följd av en lätt touch, med något finger, på touchpaden. Det var en jäkligt bra funktion som gjorde att jag inte blev förbannad en enda gång under dagens skrivning.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar