Dagens Bild: Burgsvik – Näsuddens nya profil

dsc_5510.jpg

Klockan 13.00 i torsdags, när jag var i stan, sänktes Matilda, Gotlands äldsta vindkraftverk. Det var placerat på Näs, strax vänster om huset med röda taket som syns ett stycke till höger om bildens mitt. Om det byggdes i slutet på 70-talet, som tidningen Ny Teknik skriver, i början på 80-talet, som Östnytt hävar, eller precis år 1983, som Gotland Allehanda skriver, skiter jag i. Jag är glad att bli av med eländet som stod upp som en grå ful betongpelare i det vackra landskapet. Nu är det bara de smäckra, vita vindkraftverken kvar. De tycker jag är mindre störande, tillsammans, än enbart Matilda.

Bäst bilder på Matildas fall hade i alla fall tidningen Ny Teknik som använde foton av visbyfotografen Hans Blomberg. Ska man ta bra bilder måste man anstränga sin lite grann. Det hade Hans uppenbarligen gjort och hittat en egen, och mycket bra, vinkel uppifrån ett annat vindkraftverk. Det var det ingen annan fotograf som orkade med.
Själv satt jag, vid tiden för sprängningen, på Mc Donalds och åt en Big Tasty med bacon, mellanstor pommes , vitlöksdipp samt drack cola. Alfa låg utanför, på grund av ett rasistiskt förbud, och åt sina sedvanliga tre Cheeseburgare och drack till dem vatten.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar