Dagens Bild: Burgsvik – softa på stranden

dsc_5607.jpg

Nä, jag har inte varit bakis sedan midsommarafton. Jag har bara tagit det lite lugnt med fotograferandet. Däremot har jag ägnat tid åt att läsa revisionsrapporten ”Granskning av kommunens hantering av upplåtelse av fyra turistanläggningar” (sid. 36 till 52 i pdf dokumentet Kommunfullmäktiges kallelse med handlingar 2008-06-18)
Jag tänker berätta mer, när tid och ork infinner sig, om vad som står skrivet i denna högst intressanta och talande revisionsrapport. Men jag rekommenderar var och en att läsa den och få inblick i hur korrupta kommunen sköts och hur mycket pengar som rinner bort tack vare Tekniska förvaltningens ovilja att tillvarata kommunen och kommuninvånarnas intressen.
Tro inte att en revisionsrapport måste vara tråkig läsning. Är ämnet och handlingen intressant så är det riktigt gripande läsning. Och det är ifrågavarande revisionsrapport. Läs den!

Kommunfullmäktige har också fattat beslut om  ”Vision Gotland 2025 Regionalt Utvecklingsprogram”. De övergripande målen till år 2025 är:
✔ minst 65 000 invånare
✔ gotlänningarnas välstånd tillhör de bästa i landet
✔ Gotland är den naturliga mötesplatsen i Östersjöregionen
✔ gotlänningen har bra hälsa och mår bäst i landet
✔ Gotland är en världsledande öregion i miljö- och klimatfrågor

Det är väl alldeles lysande målsättningar. Jag tror ingen boende på Gotland motsätter sig dessa mål. Men striden kommer så klart att stå om hur de ska uppfyllas. Får kommunens politiker och tjänstemän tillsammans med sina utvalda företagare bestämma färdriktningen lär målen aldrig nås.
Jag har läst att en grupp som ska försöka lockas att bosätta sig här är barnfamiljer. Det är väl vettigt. Men sedan ska den andra målgruppen, att locka hit, vara +55. Det är modigt, men totalt ansvarslöst av politikerna att helt bortse från åldersfördelningen på ön. En fråga som övriga Sverige ser som ett stort problem inför framtiden nonchaleras uppenbarligen av de styrande på Gotland. T ex sjukvården på Gotland har redan nu en mycket snålt tilltagen budget som varje år leder till underskott. Tänker politikerna satsa på en rejäl höjning av sjukvårdens anslag när de nu aktivt ska förmå äldre och mer vårdkrävande människor att flytta hit? Fast så långt har väl inte idioterna som styr förmått tänka än. (Min mor säger att jag inte ska kalla folk idioter här på bloggen. Men vad är lämpligare definition för idioter än just idioter? Men visst: Det är inte roligt att vara totalt blåst, begåvningshandikappad eller pucko och bli kallad idiot. Det är dock klar och tydlig svenska som inte så lätt misstolkas.)
Ärligt talat tror jag inte att någon av målsättningarna nås. Men jag hoppas det. Fast då måste det nuvarande inkompetenta och korrupta styret på ön ersättas med kompetenta och demokratiskt sinnade personer.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar