Dagens Bild: Närkholm & Närshamn

dsc_5608.jpg

dsc_5612.jpg

dsc_5614.jpg

dsc_5617.jpg

dsc_5622.jpg

dsc_5624.jpg

dsc_5627.jpg

dsc_5638.jpg

dsc_5641.jpg

dsc_5643.jpg

Hur ska man tolka det så dominerande mänskliga beteende som utmärker sig genom valet att uppleva landskapet, naturen och Gotland genom en ruta sittande i en bil?
Är det så att:

Gotland upplevs bäst genom en ruta!

Detta måste vara ett faktum om man ska förlita sig på majoritetens omdöme och metod att uppleva Gotland. Kanske är det så att jag, och en liten minoritet, är så gravt receptivt handikappade att vi stackare är tvungna att kliva ur bilen, promenera omkring långt från vägarna, insupa dofterna och känna vinden i skinnet för att känna att vi verkligen upplever Gotland. Dessa frågor dök åter igen upp idag när vi var på Närkholmen.

Närkholmen är en karg och underskön halvö utanför Närshamn på östra Gotland. Avståndet från landfästet till fyren är en knapp kilometer. Vid landfästet finns lämpliga platser för parkering. Om man så önskar kan man köra igenom grinden som inhägnar halvön, och de djur som betar där, och åka bil den nästan en kilometer långa vägen till fyren.
För oss, som uppenbarligen är receptivt handikappade, var det självklart att promenera ut till fyrplatsen. Då kunde vi känna dofterna, känna vinden, känna solen, se skogsdungen, se östra stranden, se de betande djuren och allt annat man inte ser från vägen.
Under de timmar vi var på Närkholmen var det dock inte en enda besökare som parkerade och följde vårt exempel att promenera. Därför måste det helt enkelt vara så att: Gotland upplevs bäst genom en ruta!

Andra bloggar om: , ,

2 tankar på “Dagens Bild: Närkholm & Närshamn”

Lämna en kommentar