Dagens Bild: Visby – Norderstrand

080627-001.jpg

080627-002.jpg

Igår stod att läsa i GA & GT att Tott som bygger på Norderstrand bryter mot strandskyddet men att länstyrelsen med Marianne Samuelsson (mp) i spetsen anser att lagen ska tolkas och praktiseras annorlunda när det handlar om det av Pigge Werkelin ägda företaget. Därför blir det heller ingen polisanmälan för brottet. Gotlands Tidningar skriver:

”Tott Resort började bygga ett 400 kvadratmeter stort trädäck på strandskyddat område utan att ha tillstånd. Länsstyrelsen kände till det, med gör ingen polisanmälan trots att man är skyldig till det.
– De hade ansökt om tillstånd, så jag ser ingen anledning att göra något ytterligare, säger landshövding Marianne Samuelsson.”

Angående den just nu rådande byggboomen skriver signaturen snorre på Hela Gotlands debattforum.

”Byggjobben håller i sig året ut så det är bara att planera inför flytten till fastlandet för dom som inte har jobb efter byggbommen!”

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar