Dagens Bild: Burgsvik – Busters mack

080705-001

”Ett lyft för [ortsnamn]”  brukar det ju heta i lokalpressen när något nytt sommarjobb skapas. Därför får väl Busters mack – om man ska vara så in i helvete vällovligt välanpassad och lögnaktig – anses vara ett lyft för Burgsvik.

Det som enligt min mening är den viktigaste institutionen för ett levande Burgsvik, nu och i framtiden, är Folkeryds konditori och restaurang. Där lyser det i fönstren även mitt i vintern. Folkeryds har öppet 365 dagar om året och har (i ordets rätta bemärkelse) generösa öppettider.

I en ort som består av allt fler öde mörklagda hus väcks inte mycket framtidshopp. (Fast här har det officiella Gotland, dit inte jag räknas 😉 , tvärt motsatt åsikt: Desto fler öde och mörklagda hus, desto bättre.) Därför blir Burgsvik mer dystert för varje fritidshus som byggs. Andelen bebodda hus minskar ju för varje fritidshus och är redan idag endast 45 procent av alla hus i Öja församling. I församlingarna runt Öja är andelen bebodda hus endast 25 procent.

Tyvärr ligger Folkeryds oftast i motljus eller fult sidljus. Därför har jag ännu inte hittat den perfekta vinkel som skulle kunna göra en bra bild av Folkeryds. När jag hittar rätt vinkel och bra ljus så kommer den bilden upp här på bloggen.

2 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – Busters mack”

Lämna en kommentar