Dagens Bild: Burgsvik – grästuva

080716-001.jpg

Nu har jag varit inne på det där med färgerna i naturen under några dagar. Men det är inte så lätt att få det bra på bild. Det är ungefär som att försöka få fram samma känsla inför en horisont på bild som i verkliga livet. Det går helt enkelt inte.

Idag fick jag ett telefonsamtal från en person som läst min insändare om transportpriser i GT och GA idag, och som jag hade här på bloggen för några dagar sedan. Han bekräftade vad jag skrivit och gav mig en handfull exempel på när han själv har köpt jordbruksredskap.
I ett exempel skulle maskinen/redskapet på Gotland kosta 99 000 kronor. Då ringde mannen till fastlandet och där kostade det bara 64 000 kronor. Frakten ordnade min källa själv och den kostade 1 800 kronor. Det blev alltså en tredjedel billigare att handla på fastlandet och själv bekosta frakten. Och så var det genomgående i de exempel jag fick mig till livs.

Sedan berättade han att tillsammans med en vän som var ekonom hade de räknat ut att turismen kostar den vanliga gotlänningen mer än vad den ger. ”Turisterna ska ju skinnas” sa han. Varpå jag fyllde i ”Och så får vi andra också betala dessa priser”.
Riktigt hur de hade räknat gick vi inte in på. Men det är klart att de höga priserna på ön är en aspekt. Fast självklart är det inte turisterna som sätter priserna. Det gör näringsidkarna på ön.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar