Dagens Bild: Burgsvik – grönt är skönt

080831-001.jpg

I dag har jag inte heller överansträngt mig för att få till en schysst bild… Men i dag blev det en, enligt mitt tycke, jävligt bra bild. 200 meter hemifrån, på hemväg från en promenad vars grubbel gjort mig deprimerad, får jag syn på den här bilden när Alfa stannade och nosade vid vägkanten. Det var dagens enda exponering, och den gjorde mig en hel del gladare.

Under promenaden träffade jag en person och hade ett samtal om bland annat turismen. Det är ju mitt favoritämne 🙂 och som nyinflyttad är jag väldigt intresserad av att höra vad människor här anser om turismen.
Vissa bli väldigt rika men det borde undersökas hur mycket turismen kostar för kommunen och de boende,  sade min samtalspartner.

Tyvärr är politikerna och media totalt ointresserade att utreda fakta i frågan om turismens nettobidrag till, eller kanske till och med (o hädiska tanke) nettokostnad för, kommunen.

I Gotlands Tidningar i fredags skrev chefredaktör Ulf Hammarlund i sina krönika mer av samma indoktrinerande propaganda som påstår att Gotland står och faller med turismen. Att utelämna den siffra – Gotlands bruttoregionalprodukt (BRP) på 13,2 miljarder kronor år 2004 t.ex. – som visar hur stor andel (11%) av Gotlands BRP som turismen står för visar vilket syfte Ulf Hammarlund har med sin krönika. Hammarlund skrev:

”Vi är beroende av turismen. Enligt Anders Murat ger turistnäringen jobb åt 1 100 personer sett på årsbasis. Dessutom är turismen vår absolut största inkomstkälla före jordbruket. Turismen tillför Gotland 1,5 miljard kronor. Jordbruket en miljard. Siffror som talar sitt ganska tydliga språk.”

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar