Dagens Bild: Visby – Wisby Beach Club

dsc_6295.jpg

dsc_6300.jpg

dsc_6301.jpg

Äntligen har Pigge Werkelin åstadkommit något som jag gillar.

Jag sitter på Wisby Beach Club vid Norderstrand och ser solen gå ner. Nedåt kanske är en mer korrekt beskrivning eftersom klockan bara är 15.00.

Det har skrivits en hel del i lokalpressen om WBC. Bland annat att det är byggt trots att det strider mot strandskyddslagen. Korrupta kommunens tjänstemän hade givit klartecken till bygget trots att all formalia inte var klar och utan tanke på att även andra än kommunens egna myndighetsutövanden skulle beaktas. Så skulden får läggas på kommunens tjänstemän som säkert ville få nöjet att som vanligt slicka Pigge Werkelin rejält i röven.
När jag forskade lite på nätet om strandskyddsregler och byggen hittade jag en artikel som berättade att Norrtälje kommuns tjänstemän hade gjort det samma – gett klartecken till byggnation trots strandskyddslagen inte blivit beaktad – när f.d. kändisen Lydia Capolicchio och hennes bihang skulle bygga.

Här sitter jag alltså med ryggen mot väggen till själva byggnaden och med röven på det trädäck som fungerar som servering. Det är snyggt utformat. Hela området med sandstranden och byggnaden inklusive trädäcket är snyggt och mycket smakfullt anlagt. Pigge är ju inte känd för att ha god smak och omdöme när han expolaterar. Men här måste han haft goda rådgivare.

Det har skrivits negativa insändare om att men skulle känna sig betittad av serveringens gäster om man är på stranden och solar och badar. Men stranden är ju relativt stor så man behöver inte ligga precis nedanför fötterna på serveringens gäster.

Men som vanligt så har inte Pigge Werkelin gjort minsta ansats för att förlänga turistsäsongen. Att han ska förlänga säsongen är ju ett av hans främsta argument när han söker bidrag och förhandlar om tomträtter med kommunen. Då borde han väl för in i helvetes jävlar se till att hålla sina egen anläggningar öppna ännu. Att de är stängda bevisar bara att han ljuger för kommun och lokalpress när han säger sig arbeta för en längre säsong.

Orsaken till att jag sitter på trädäcket är att här inte finns några stolar och bord. Serveringen är helt igenbommad. Med tanke på allt snack som Pigge Werkelin presterar av typ ”säsongen kan bli hur lång som helst” så blir jag trots allt skitförbannad. Något att dricka hade varit ju gott.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar